25.08.2009

Vintage?


Dermed er det avklart. (Takk til Tove.) Dette hyllepapiret, som lå i en skuff i en gammel kommode, og som er et gammelt hyllepapir, er ikke retro. Hadde det derimot vært en nytt hyllepapir som var laget i samme stil som dette gamle...

Spørsmålet nå er om hyllepapiret er gammelt nok til å være vintage eller ei... Hva vet jeg?

Vel, vel. Samme det. Jeg synes uansett det er et vakkert hyllepapir. Sart på et vis. Det minner dessuten om den gang folk var mye flinkere til å ta vare på tingene sine enn det vi er i dag. Fordi de måtte, men også fordi de ville. La dette være hyllepapirets hyllest!

6 kommentarer:

Duften av erteblomster sa...

Vintage eller ikke, vakkert var det!:)

Vibeke

Unni Strand sa...

På Etsy kaller de det som er eldre enn 30 år for vintage.

Ludo Land sa...

dette visste jeg ikke, så om en ting er fra 70 tallet så er det ikke retro?, men hvis det er laget i nyere tid og skal etterligne noe fra 70 tallet så er det retro? hmm... interresant!

Frk. Fosli sa...

Dette tror jeg er nytt for mange - inkludert meg:) Hurra for at noen tar seg bryet med å forske litt på ord, det er alltid spennende! Og det er sant som det har blitt påpekt i denne "debatten", det er slitsomt med ord som blir altfor mye brukt. Retro må jo kanskje være det som går igjen mest i dette hjørnet av bloggeland, men også ordet design kan jeg bli litt sliten av. Hva er det som gjør at en stol får betegnelsen "design-stol" for eksempel? Det har selvsagt noe med at noen stoler er mer kjente og har sterkere karaktertrekk enn andre, samt gjerne tegna av en kjent designer, men alle stoler er jo faktisk designet. Design blir også et moteord på linje med retro, og brukt for å øke verdien på og interessen for et produkt.

Men når dette er sagt er jeg fortsatt en stor fan av både retro og design, gjerne i en kombinasjon :)

th- sa...

Hyllepapir!! Så gøy - Jeg har hyllepapir etter mormor i et par av skapene mine fortsatt. Hvor ble det av hyllepapiret? Får man kjøpt det i dag? Jeg vil ha mer hyllepapir. Jeg burde ha hyllepapir i alle hyllene mine. Ja til hyllepapir!

(beklager hvis jeg ble litt ekstatisk her, men jeg ble visst litt revet med...!)

Portofritt sa...

th-
Jeg liker revet med!!! ;D