17.06.2012

Nesten ordentligNoen kjenner sikkert igjen de fine butikkene Grandpa og Prickig Katt i Magasingatan i Gøteborg. Bildene ble tatt i fjor da jeg var med Sylvi Skagen, mitt første intervjuobjekt noensinne, til Gøteborg og Lysekil, for å skrive et portrett om henne. Nesten som en ordentlig journalist. Jeg fikk bli med til hemmelige brukthandlere der hun finner gamle skatter til butikken, og fikk besøke Sylvis favorittsteder for inspirasjon og ideer til ny design. Underbart och roligt! Mange inntrykk, observasjoner, tanker og samtaler å notere ned i den nye jorunalistblokken min. Nesten som en ordentlig journalist.

Bilder glemte jeg stort sett å tenke på, opptatt som jeg var med alt det jeg skulle se på, huske på og notere ned. De få bildene jeg har, er slike snapshots-i-farta som ikke egentlig så mye med portrettet å gjøre. Det var selvsagt fotografen som manglet. Og det var vel ikke min skyld? Eller, det var det kanskje, men vi må huske at vi snakker om en ikke-helt-ordentlig-journalist her, en førstereis, en som ikke hadde gjort denne feilen før og dermed måtte gjøre den først for så å unngå den ved eventuelle fremtidige jobber. Nesten som en ordentlig journalist.

Jeanette Lunde, min gode venninne og super-fotograf, reddet situasjonen med å ta flotte bilder av nr9 i Sandefjord. Dermed ble portrettet salgbar, og jeg kan - med skrekkblandet fryd - se frem til mitt aller første portrett på trykk. Nesten som en ordentlig journalist.

Det hører med til historien at nesten-journalisten på profesjonelt vis innledet Gøteborg-runden med å låne penger av intervjuobjektet (det var nemlig en sort kjole med hvite og brune bomber på som satt så fint på, og det sa intervjuobjektet også, og så tok de ikke kort der). Kremt.

Det spørs om det er helt vanlig portrett-prosedyre blant ordentlige journalister...

(Portrettet kommer i Det gode liv utgave 5 som kommer ut 23. juli.)

5 kommentarer:

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

haha du er helt herlig! Takk som deler og hvilke flotte bilder! Du må si i fra når det kommer på trykk og hvor, ikke minst!

Fin søndags kveld til deg :)

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

OPs fant jo det ut da jeg leste meg nedover i bloggen din. Spennende!

Beppe sa...

Så spennende da! Gratulerer og lykke til :)

Anonym sa...

Hihi! Gleder meg til å lese intervjuet med Sylvi! Og takk for tips om fine butikker i Gøteborg. Jeg vet ingenting om noenting utenfor Tønsberg sentrum. Sånn er det med tre barn, og lite tilgang på barnevakt. Skulle jeg være så heldig å komme meg en tur til utlandet en vakker dag, er jeg mer enn nok fornøyd med Gøteborg. Og da skal jeg huske på disse butikkene. Ha en fin ny uke! Klem fra Anne.

Hilde Iren sa...

stor stas, gleder meg til å lese det. Elsker nr9 og Sylvi er verdens søteste :)

god sommer!