24.06.2012

Fragole al limone

Jeg har ingen intensjoner om å begynne med matblogging. Til det er jeg utrustet med en altfor passe dose selvinnsikt. Men det betyr jo ikke at jeg ikke kan fortelle om en god dessert? Den er jo tross alt ikke engang min egen oppfinnelse. (Selv om den er enkel nok til at tanken om at "dette kunne jeg da ha funnet på selv" lurer i underbevisstheten.) Uansett. Poenget er at gårsdagens dessert var så enkel at selv jeg kunne fikse det. Dessuten var den frisk og god. Alle som skjønner bittelittegrann italiensk, har skjønt at desserten besto av:
  • Jordbær (skåret i kvartinger)
  • Sukker (to spiseskjeer pr kurv med jordbær)
  • Sitronsaft (en halv sitron pr kurv)
  • Strimler av sitronskall (ditto)
Bland dette forsiktig med to skjeer, og la blandingen stå kaldt en time før servering. Legg jordbær over i porsjonsskåler rett før servering. Pynt gjerne med litt mer stironskall i strimler og kanskje en liten gjeng mokkabønner på toppen.

PS. Jeg har fått kloa i en Iphone, og dermed er jeg (endelig) på Instagram. Jammen gøy!
Blir glad om du vil følge meg - meenjohansen - og blir glad for tips om din konto!


5 kommentarer:

Fine Friminutt sa...

Det ser kjempegodt ut! Tror aldri jeg har prøvd sitron på jordbær før, spennede! Jeg er finefriminutt på instagram. Skal lete deg opp:)

Åshild - prydeligbloggen sa...

Oi, her var det blitt fint gitt!
Og smiler av journalisthistorien under... Hvis jeg skulle ha både skrevet og tatt bilder til portrettintervju, hadde jeg blitt bra svett! Det er en grunn til at journalister ofte har med seg egen fotograf, for å si det sånn - mye å tenke på underveis :)
Og om jeg husker riktig, var det bombekjolen du hadde på glansdagen du fikk økonomisk støtte til? :)

Portofritt sa...

Nå følger jeg deg, Fine Friminutt. Moro! :)

Du husket riktig, Åshild. Imponerende god journalisthukommelse:) He he, en tabbe jeg antagelig ikke gjør igjen. Til mitt forsvar var portrettet til en oppgave på featurejournalistikk-studiet. Fersking-tabbe :)

Skjerstad sa...

Så friskt det så ut :)
dette må jeg prøve !
Og du - Så fint bildet av deg på toppen her :)

Ha en fin uke som kommer !

BlandetLoft sa...

<3