29.09.2011

Kjære du,


Dette er det jeg bruker tiden min på for tiden. Jobb. Det vil si, jeg jobber verken som baker, kokk eller servitør. Ikke ikler jeg meg snerten uniform (ala bildet) til underholdning for uhumske selskaper heller. Jeg jobber i arkiv. Jeg formidler arkiv.

Arkiv, tenker du kankskje, er ikke det fryktelig kjedelig? Men da må jeg altså svare NEI. Arkiv er bemerkelsesverdig lite kjedelig. Det ser kanskje kjedelig ut, med meter på meter med reoler og hyller og beigebrune bokser og hvite etiketter i lange baner. Men bakenfor alt dette, skjult i boksene, skuffene og protokollene, der er det spenning nok for et helt liv. For flere liv. Ikke det at jeg ikke ønsker å leve et liv utenfor magasinet, for det både vil og gjør jeg, akkurat som de fleste andre som er i jobb.

Poenget er bare at jeg nå, temmelig nøyaktig tre måneder inn i denne nye jobben, er ganske overveldet av alt det morsomme jeg aner at ligger og venter på å komme frem i lyset. Bak den grå og ensformige fasaden ligger det historier om liv og mennesker som har vært, om små og store hendelse, om det ekstraordinære og det ordinære, om de som har vært her før oss.

Tegningen du ser er spor etter de jentene som gikk på Horten Husmorskole i 1935. Antagelig moret de seg kostelig med å lage elevavisa Sleiva - og kanskje ville de ikke bli det spor overrasket over at den fortsatt morer - 76 år senere.

Er du interessert, håper jeg du går inn og "Liker" Vestfoldarkivet. Det er selvsagt mye morsommere å formidle hvis det er noen som får det med seg, for eksempel du...

På forhånd takk!


Vennlig hilsen
Portofritt


PS. Jeg har forøvrig funnet ut at fullstendig bloggestans foreløpig er uaktuelt.

PS PS. Kommentarene og hilsenene fra dere har spilt - og spiller fortsatt - en rolle.

PS PS PS. Jeg kommer med andre ord plutselig tilbake. Må bare ta det når lysten og overskuddet er der.

PSSST. Håper det er greit - og at det står bra til med deg!

5 kommentarer:

demie sa...

jeg synes det er helt greit! jeg nyter innleggene dine. du får bruke bloggerytmen som passer deg : )
har alltid synes at arkiv jobb er spennende! jeg har til og med søkt for sånn jobb, men... jeg er ikke på facebook så jeg sier det her : jeg liker : )

Maratonjenta sa...

Arkiver kan være spennende!!! Jeg jobber på Stiklestad Nasjonale Kultursenter og arkivene våre er fulle av fantastiske ting med fasinerende historier. Vi arrangerer "Gjenstandene forteller" hvor historiene rundt disse skattene fortelles og de kveldene er godt besøkt her.

Jeg fant en lignende tegning som mormora mi hadde tegnet i 1934.

Ha en finfin og historisk dag!
Hilsen Maratonjenta:-)

Røsslyng - Dikt for dagen sa...

Synest det høyrest spanande ut, eg! Eg er ei slik som likar å vera på roteloftet i barndomsheimen og finna gamle ting som besteforeldra mine hadde:)

Lise B sa...

Hehe, tenkte det nok, at du ikke greier å slutte helt. Men er ikke det greit da, at du blogger når du føler for det, uten å føle noe press? Veldig artig bilde, så spennende jobb! Du er jo på skattejakt hele tiden!

Louise sa...

Arkivjobb høres kjempegøy ut!
Jeg har vært i riksarkivet noen ganger i forbindelse med studier, og hver gang tenker jeg at akkurat der hadde det vært så gøy å jobbe.

Og så bra du blogger igjen:-)

Ha en god helg!