28.11.2008

Herlige tilfeldigheter

Det er mulig det var underbevisstheten min som sendte signaler til armen om å velge nettopp den filmen i hylla. Jeg hadde egentlig en annen og mer kjent film under armen. Men det var noe ved denne filmen, selv jeg aldri hadde hørt noe om den før, og selv om den bare fantes i ett eksemplar.

Det kan ha vært noe med coveret som fenget. Kanskje bildet. Eller tittelen. Alle femmer-terningene? Det lille bildet av Oscar-statuen? Da filmen først hadde kommet ned fra hylla kunne jeg se på baksiden at filmen hadde vunnet publikumsprisen på Sundance Filmfestival, og at det var en feelgood film. Det var nok for meg, jeg trengte ikke engang å lese hva filmen handlet om. Jeg har alltid likt både filmer, serier, bøker og alt annet som gir en god følelse.

Filmen viste seg heldigvis også å falle i smak. Handlingen var enkel, men varm og poetisk. Fra min krok av sofaen hørtes nok både humring og snufsing, og muligens en svak lyd av en diggende kroppsdel eller to. Musikken spilte en viktig rolle i selve handlingen, men var også utrolig fengende og vakker.

Det er også i forbindelse med musikken at dette med livets underlige, men herlige tilfeldigheter nærmest slo meg i hodet. Relativt tidlig i filmen er det en scene der boy og girl (som de også kalles i rulleteksten) spiller og synger en selvlaget sang i en instrumentbutikk, som får meg til å tenke "oj, det var da en kjent låt!!?" Jeg er på ingen måte musikk-ekspert, så jeg spør min kjære om den er på den nye cd'n hans, men det er den ikke. Han har aldri hørt låta før. Det er da det slår meg. At jeg for en par kvelder siden, helt tilfeldig, ramlet over bloggen Andedammen, der Jorunn hadde skrevet om gruppa The Swell Season og lagt ut en video av sangen "Falling Slowly" fra nettopp filmen "Once". Jeg hadde jo til og med lagt ut peker til gruppa på siden min, fordi jeg likte musikken, uten å ha tenkt noe videre over hvilken film den kom fra.

Så det var kanskje ikke tilfeldig det armen min gjorde i videobutikken. Antagelig henger hjernen min mere med enn jeg trodde, i alle fall den delen som rommer underbevisstheten.

"Falling Slowly" vant for øvrig Oscar for beste sang!

Både film, sang og gruppe er hermed anbefalt på det varmeste! Jeg skal også følge med på Andedammen, i tilfelle det skulle dukke opp flere gode tips.

(Og om nissen skulle lure, så ønsker jeg meg filmmusikken til jul.)

1 kommentar:

Jeanette Lunde sa...

Hei Heidi Ü
Da har jeg skrevt litt om deg på siden min. Håper du synes det som står er greit.

Klem Jeanette