05.03.2012

Se og bli sett


 
Hvorfor blogger vi? Er det for å se og bli sett? Noen - gjerne de som selv ikke akkurat er de ivrigste i denne digitale sfæren - mener nok det. At bloggere blogger fordi de er redd for ikke å bli sett. Eller hørt. Uhørt!

Men er det virkelig derfor vi gjør det? Jeg tror ikke det. Samtidig må jeg innrømme at det selvsagt hadde vært endel hakk mindre morsomt å blogge om det aldri noensinne vanket noen form for respons fra omverdenen. Eller om det rett og slett ikke var en eneste leser utenfra. Da kunne du jo like gjerne ha skrevet i dagboka. Evt i et word-dokument kun beregnet på egen harddisk. Men det er ikke helt det samme, er det vel?

Så kanskje de har rett likevel. For er det ikke nettopp derfor vi både leser andres blogger og skriver selv? Vi vil se. For å bli inspirert, underholdt og gledet. Og vi vil bli sett. For å dele noe vi liker med andre. Ytterst få gjør det i håp om å oppnå en eller annen form for kjendisstatus. Faktisk. (Basert på subjektiv synsing av ypperste slag.)

Og så lenge vi selv skjønner at det vi ser i denne bloggsfæren ikke er 100% virkelighet, men snarere noen få og nøye utvalgte prosenter (eller promiller), synes jeg jaggu vi verken skal skjemmes over å se eller bli sett.

"Det at digte det er væsentlig at se." Sa Ibsen.

8 kommentarer:

Bøllemamma sa...

Jeg tenker av og til at vi blogger fordi vi burde bli sett. Mange kvinner har så mange forskjellige roller som skal besettes, men på bloggen kan man være en liten versjon av seg sjøl så mye man bare vil. Og da ser man seg sjøl og det er den viktigste seinga som skal gjøres ;)

Anonym sa...

Fint skrevet! Klem fra Anne

InnsidenUt sa...

Er litt enig, ønsker jo å bli sett, men mest av alt å se:) Er jo en hel verden her med andre med samme interesser. Jeg henter masse inspirasjon fra andre bloggere, og hvis noen kan bli inspirert av min blogg blir jeg glad. Ekstra kjekt er det med hyggelige kommentarer og tilbakemeldinger, men det gjelder jo for alt her i livet:) Ha en flott kveld, klem fra Agnete:)

Portofritt sa...

Klokt sagt, Bøllemamma :)

Takk, Haoel :)

Agnete. Ja, det å bli sett er vel egentlig et grunnleggende behov hos oss mennesker, så positiv repsons gjør selvsagt godt. :)

Stilleben sa...

God morgen! Takk for hyggelig kommentar hos meg, det var koselig skrevet. Fint å se at du blogger igjen. Som du vet, liker jeg innleggene dine og når du er fraværende er du faktisk savnet. Må humre litt fordi det du skriver treffer meg. Jeg skrev faktisk sider - over hundre sier i word et år - og knipset bilder (av ting og interiører. Den gangen husker jeg at jeg ristet på hode av meg selv fordi jeg tok bilder av pikerommet mitt, studentrommet mitt osv. Da jeg endelig fikk has på det digitale ble jeg utrolig glad. Å blogge er rett og slett en kreativ syssel og hobby. Får jeg respons er det hyggelig. Får jeg ikke respons, overlever jeg det også utmerket. Men det er alltid veldig positivt visst noen liker mine historier og bilder av et, tja, hva skal jeg kalle det; musealt hjem full av saker og ting - som banalt sagt - setter minnene i sving. Ord fra Ibsen var velig bra sagt. Han var klok, den godeste Ibsen. Ha en fin dag. Vi kommenteres og sees. Klem fra M

salige lavendel sa...

Er nok mange forskjellige motiver for å blogge, men helt klart er kontakten med andre bloggere en viktig del av det. Finner selv mye inspirasjon på blogger rundt omkring.

demie sa...

Jeg tror faktisk at jeg forklarer ( på min merkelig måte ) i mitt innlegg i dag hvorfor jeg blogger...
også er jeg ørlig nok til å innrømme at jeg vil ha en publikum... nok med dagbøker dyp in i skuffene ; )

demie sa...

.... også er jeg helt enig med Bøllemamma!