26.03.2012

Livet som mamma

Det er ikke bare bare å være mamma. Det vet alle mammaer. (Arrester meg hvis jeg tar feil. Det kan jo hende det bare er jeg som  har det slik.) Men selv om det er noe man plutselig er, uten å ha et eneste lille studiepoeng i faget, er det ikke nødvendigvis slik at man vet hvordan man er en mamma. Det igjen kan selvsagt ha sammenheng med nettopp dette at en ikke har et eneste lille studiepoeng i faget.

Selv slutter jeg ikke å bli overrasket, selv etter et nå tosifret antall år i bransjen. Jeg blir overrasket over hva det innebærer å være mamma. Over hvordan mine barn ser på meg. (Og det med glassklart blikk og skremmende innsikt.) Over hva som skjer av rare ting underveis i dette mamma-livet. Og over noe av det mest overraskende av alt - til tross for at mange i årevis har gjort sitt for å advare meg om dette - hvor fort mamma-tiden går.

Når skal jeg egentlig rekke å få gjort alle de mamma-tingene underbevisstheten planlegger? Som å lage fotoalbum og minnebøker til begge ungene. Som å bake boller, besøke en masse museer og lage kreative ting sammen med ungene?

Antagelig får jeg mye bedre tid til å være enda mer mamma i neste uke. Eller en annen gang. Jeg håper i alle fall det blir før ungene har flyttet hjemmefra.

Men jeg, som de fleste andre mammaer, gjør tross alt mitt beste, og det tror jeg sannelig min hatt at ungene vet! (Og nå må jeg plutselig bruke verdifull mamma-tid på å lure på hvorfor det heter sannelig min hatt.) De ungene er jammen ikke så dumme som opphavet kanskje skulle tilsi.

Jeg elsker å være mamma!

(Selv om jeg ikke akkurat er verdensmester i øvelsen.)

3 kommentarer:

Portofritt sa...

PS. Etter en natts tenking slår det meg at det kanskje egentlig heter sannelig min sann og at den hatten er noe jeg selv har blandet inn i det hele.

Fru Eriksen sa...

hehe... Kjenner meg igjen her ja. Er ikke alltid man har tid til alt man har planer om... Bestilte masse bilder for et års tid siden (970 stk) Tenkte det var greit, i tilfelle pcn min skulle streike. har kun limt inn guttungens 2 første år fant jeg ut....... Sendte bildene og nyinnkjøpte album til mamman min, og vips så ble de limt inn alle sammen!! Greit å få ting unna før nr 2 kommer altså. Blir vel ikke akkurat mer tid til overs da! Godt å ha en mamma som ikke er i full jobb, og har litt tid til å være mormor!

Katrine {Magifabrikk} sa...

Kjenner meg også såå godt igjen! Har en mengde bilder som kun ligger på pcèn. Går konstant med dårlig samvittighet for et eller annet. Men det er jo så flott også, å vite at man er viktig. Barna elsker oss på tross av at vi er så "uperfekte". Jeg tror da forresten det heter sannelig min hatt, men aner ikke hva det kommer av. God påske!