20.10.2011

Mormorkjærlighet
Visste du at nelliker er en av verdens mest symbolske blomster? Det gjorde ikke jeg. For meg var nelliker noe mormor hadde på bordet til spesielle anledninger. En stund var de nærmest så godt som ikke-eksisterende, de var helt ute, blomster ene og alene for gamle mennesker. Men de siste årene har som kjent gamle damer, retter sagt de tingene og klærne de hadde da de var litt yngre, blitt veldig in. Retro. Vintage. Nye generasjoner kaster seg over bestemors lopper. 

Ikke visste jeg, da jeg kjøpte denne nellik-boksen for noen år siden, at nellikens historie går helt tilbake til oldtidens Hellas, og at den rosa nelliken ifølge den kristne legenden viste seg for første gang der jomfru Marias tårer falt i jorden og at den derfor har blitt det største symbolet for en mors udødelige kjærlighet. Men nå som jeg vet dette har jeg jammen blitt enda mer glad i den blomstrete bestemorboksen min.

7 kommentarer:

Stilleben sa...

God kveld og takk for sist. Hyggelig å se deg igjen. I dag ser jeg - pussig nok at vi har vi har skrevet om nelliker! Det var rart, artig og underlig. Takk for din tekst, den får min bloggtekst i dag til å bli enda mer verdifull i forhold til gode blomsterminner jeg har.

Louise sa...

Nellik er en vakker blomst! Og den er en av mine favoritter.
At den hadde denne betydningen visste jeg ikke, så vakkert.. Datteren min heter faktisk Nellie, litt oppkalt etter blomsten og mest etter en tante. Derfor likte jeg godt det med en mors udødelige kjærlighet:-)

Sol i Villa Blå sa...

Roser, nelliker, tulipaner... en mangfoldig (mildt sagt!) blomsterverden. La oss ta vare på den!

Ønsker gode drømmer i natt =)

Lise B sa...

Hei, jeg er også veldig, veldig glad i nelliker, og de årene de var ute, spurte jeg stadig vekk etter dem i blomsterbutikkene. Hver jul kjøper jeg dyprøde nelliker som sammen med furugreiner har fast plass i en stor grønn keramikkvase. Jeg er veldig glad i lukta også. Men symbolikken visste jeg ikke noe om, så takk for den! Og god natt:)

th- sa...

Jeg har alltid likt nelliker og kjøper dem ofte om vinteren. Én bukett klipt opp i kortere nellikbuketter og en kan jo fylle stua med blomster! Go nellik!

Frøken Anker sa...

Jeg læser en bog, for tiden, der hedder BLOMSTERNES HEMMELIGE SPROG. Der er et leksikon bag i bogen, der fortæller om blomsternes symboler. Meget interessant. Og en ny verden for mig.

God søndag

Kaosbloggeren sa...

Hejsan,

Tak for din hilsen, og her er jeg. Bare akkurat her og lige nu og ellers ikke i dette fora i hvert fald. :-)) Der har været en del ting, som ikke skal skrives her, men alt går fremover og opover, og Oslo er stadig Oslo, men høsten er snart forbi, togene går dog i det uendelige om end ikke altid til tiden. Og hvis du vil, så er der helt sikkert et tog, som går fra her til der, og en kafé, som serverer kaffe og noget til, hvis der betales for det. Og damen bag disken smiler sødt fra æblekind til æblekind, så der ikke findes nogen tvivl om, at der er det varmt og godt at være... Så hvad tænker du? Skriver eventyret sig selv undervejs? Alting kan ske, men kun hvis man er tilstede...og lige meget hvor du går hen, er du der!

Rosa