21.08.2011

Menneskene - og Nessie

 Hva med menneskene i Skottland? Et betimelig spørsmål fra en klok demie. Vi hadde hørt på forhånd at skotter er trivelige mennesker, og jeg skal på ingen måte komme her å si at det ryktet ikke stemmer. Men jeg tror vi hadde kommet nærmere inn på folk og den skotske folkjesjela om vi hadde bodd på B&B istedenfor The Abbey. Klosteret var stort og storslått, men folk holdt seg mest for seg selv - og dessuten var beboerne der folk fra alle andre land enn Skottland. Men de skottene vi var i kontakt med de ti dagene var faktisk utelukkende bilde og hyggelige. Jeg har også en følelse av at det er jordnære mennesker. Fort Augustus var i alle fall langt fra jålete. Kanskje fordi det er et område hvor folk kommer for å gå turer og nyte naturen. Du tar liksom ikke på deg finstasen da.

En kelner gjorde spesielt inntrykk. Han la merke til at at vår sjuåring virkelig mente å se sjømosteret Nessie gjennom vinduet på restauranten som lå i vannkanten av Loch Ness. «Jamen se da, se der borte, der ER den!» Et sted blant alle krusningene på innsjøen... Etterpå, mens Peder var på toalettet, kom kelneren bort til oss og spurte hva han het. Litt senere kom han bort til Peder med et brev. En håndskrevet hilsen fra Nessie. Gjett om det var en som ble overrasket. Og kanskje en liten smule stolt. :) 

1 kommentar:

demie sa...

Hei Heidi! takk for svaret! ...og innlegget! jeg har likt en dikt av Robby Burns, om den grekse revolisjon og etter det kom The Caledonian Club i mitt liv også kom Braveheart...
jornære er ganske riktig beskrivelse. også morsome og vennlige .... etter skotterne og normennene jeg begynner å tenker at vikingene er en veldig misforstått folkeslag ; ) skikkelig stas for Peder brevet fra Nessie altså !!!