08.02.2011

Vakre vene


 Jeg gjorde et hyggelig nytt bekjentskap i Kiel. Møtet fant sted det bortimot eneste åpne stedet vi kunne oppdrive den regnfulle søndagen; nemlig i bokhandelen på jernbanen. Jeg ble både overrasket og lykkelig over å bli presentert for denne helt spesielle briten ved navn Oh Comely. Det var som å møte en kjær venn jeg ikke visste jeg hadde. Så tilfredsstillende var møtet at jeg ikke brydde meg en døyt om de fine tingene jeg kunne "se, men ikke røre" bak alle de stengte butikkvinduene i byens oh så stille shoppingsenter.

Jeg må innrømme at jeg aldri hadde hørt begrepet "comely" før, men jeg vet nå at det er et litt gammelmodig uttrykk for pen/ attraktiv/ good-looking - noe jeg kan skrive under på at dette magasin-bekjentskapet er. Bladet blir for øvrig ikke mindre bra av undertittelen "keep your curiosity sacred". Endelig noen som setter pris på nysgjerrigheten! Jeg har nemlig alltid vært av den nysgjerrige typen. Ikke sånn å forstå at jeg liker å vite alt om naboen eller kjendisers liv, nysgjerrigheten min er mer i gaten "hm... lurer på hva som skjer hvis jeg trykker på den knappen her", eller "hva kan det være under denne...?",  eller "varfor är det på det här viset?", eller "hvordan lukter denne blyanten, mon tro?"

Følgende beskrivelser, sakset fra bladets profil på Facebook, sier også sitt om hvorfor jeg ble så glad over dette bekjentskapet:
"Oh Comely is a magazine about people and their quirks and their creativity, rather than money and what it can buy.
It's a magazine that inspires people to be creative, talk to their neighbours and explore new things, rather than buy stuff or lose weight."
Som om jeg skulle ha sagt det selv! (Eller rettere sagt: Skulle ønske jeg hadde sagt det selv!)

1 kommentar:

th- sa...

Dette er nesten spooky! Altså - gjett hvilket magasin jeg fant da jeg rydda i bladene jeg hadde dratt med meg hjem fra Skottland og Sveits? Joda - nevnte magasin! Hadde strengt tatt glemt at jeg kjøpte det, men kom på det nå - innkjøpt på flyplassen i Edinburgh for mine siste pund. Fantastisk blad!