17.11.2009

For damerne

Lettere danskofil som jeg er, har dette bladet hatt en viss forkjærlighet i mitt hjerte i flere år nå. Fordi det er dansk. En lang stund var jeg til og med abonnent, og det var selvsagt stor stas å få disse bladene ramlende inn i postkassa hver eneste uke, men billig var det ikke med all den portoen, og etterhvert rakk jeg i grunnen ikke å lese dem alle sammen heller. Da gikk jeg over til heller å kjøpe bladet nå og da, når jeg synes jeg fortjener det... Det gjorde jeg altså i helgen - uten at jeg husker helt hvorfor ;)

Lurer på om jeg ville likt den norske varianten like godt. Annonsen under er fra 1961/62, den gang bladet kostet 1 krone og 25 øre og i følge reklamen inneholdt "en rekke interessante, spennende og farverike artikler fra mange felter. Mange smarte tips."  Det høres greit ut så langt. Jeg kunne vel saktens også trenge "råd og vink for husmoren" - i og med husmorskolen aldri var noe tema for min del. Uansett. Jeg liker i alle fall annonsen ;)

5 kommentarer:

Rosas roulade sa...

Du er altså morsom...Alt for damerne..hø hø...er du sikker på, at du er norsk? Heidi er jo et meget almindeligt navn i Danmark. Klem fra mig.

Portofritt sa...

He he. Det er mulig det høres litt snålt ut for en danske. Kanskje på linje med å like Familien eller Hjemmet her i Norge?! (no offence, blader, men jeg forbinder dere med en litt eldre målgruppe enn megselv)

Ang fascinasjonen for ditt moderland. Det sitter muligens igjen etter utallige turer dit i barndommen. Jeg tror jeg "ble solgt" av den herlige brusen i glade farger, i små glassflasker, med spennende motiv på innsiden av korken. Husker du dem?

Rosas roulade sa...

ER du gal...selvsagt husker jeg de flasker! Jeg er næsten vokset op på et turiststed! ;) Jeg ved ikke helt, om jeg kan finde et eller andet underligt norsk, som jeg ville sværme for, hvis jeg boede i DK. Jeg ville helt sikkert sætte pris på nogen norske forfattere, men ellers? Det er virkelig flovt dette her! Kom nu Rosa...find på et eller andet...fiskeboller i hvid sovs...noget musik...jo, nu har jeg det: Det norske teatret! Og Oslo...en tur i Tanum eller Norli, Kaffebrenneriet og trikkene! Trikkene...dem ville jeg sværme for! Men blade...nej, desværre.

Rosas roulade sa...

Øh, jeg misforstod det med flaskerne...dem husker jeg SLET ikke! Jeg tænkte på helt andre flasker.

Kaspara sa...

Hei Heidi!
Du kan ta søsteren min i handen, når det gjelder "Alt for damerne". Hun har også en pasjon for dette bladet, og det er i hennes kriker og kroker jeg har sett det. Har aldri kjøpt det selv faktisk.
Når det gjleder gamle ukeblader hadde de forresten mange gamle "Alle kvinner" på Slappen siste jeg var der. Artig lesestoff og veldig billig var de. Tror de tok 2 kr. stykket.
Jeg kjøpte noen, men distre` som jeg er, lot jeg de ligge igjen på disken.
Ha en god natt og en glad morgendag! Tipper det blir litt skaravling med Nøtteskrika og.
klem fra Kaspara