03.06.2009

Kopper og lopper


Det kommer kanskje en tid da man får nok kopper og lopper. Det virker usannsynlig akkurat nå, men brått er det kanskje nytt, ubrukt og ensartet som gjelder. Ut med alt det gamle rælet.

Jeg håper ikke det (men har opplevd å skifte mening før...), for ikke nok med at lopper og bruktkjøp ofte er sjarmerende ting med sjel og særpreg. Det er dessuten billigere enn å skulle ha dyr design i hver en krok. Videre er det galskap å kaste fullt brukbare ting som det helt sikkert er andre som vil like. Stygt for deg, pent for meg - iallfall hvis det er en generasjon eller to mellom oss. Retro- og gjenbrukstrenden er et slags motsvar til det sinnsyke bruk-og-kast-samfunnet som har vokst fram i etterkrigstida. Du skal ikke se bort ifra at det er vårt lille opprør (vår variant av ungdomsopprør og hippietid) - mer eller mindre (antagelig som oftest mindre) bevisst fra vår side.

Vi har ikke vondt av å tenke oss om en ekstra gang før vi hamstrer nytt. På den annen side; vi har vel heller ikke vondt av et nytt sett med gamle kopper. (Uansett hva mannen i huset måtte mene om den saken.)

4 kommentarer:

Hans Jørgen sa...

Som representant for menn i hus vil jeg bare si at vi nok er mer opptatt av hva som er OPPI koppene, mer en hvordan de ser ut.

Når det gjelder "stygt for deg, fint for meg" har vi vel alle besteforeldre som har kastet noe vi gjerne skulle hatt. Min bestefars gamle hatter, for eksempel. Eller fatterns gamle barnebøker.

Mutterns gamle kopper, derimot, har jeg aldri spurt etter :O)

Anonym sa...

Oj, skulle du nu tröttna på dina koppar får du gärna sälja dem till mig :-)
Här hemma hjälper vi båda till att fylla skåp och förråd med koppar, fat, lampor, verktyg, ja allt!

Katrine K sa...

Deilig koppesamling du har der! Jeg er veldig enig i at det nok kan ligge lite (hippi)opprør bak dette. Et opprør mot unyttig masseproduksjon, bruk og kast. Jeg syns det er ille å kaste fullt brukbare ting, og de koppene du har i hylla er tusen ganger mer verdt enn mange sjel-løse masseproduserte kopper.

Briggs lekehus sa...

Så fantastiske de er! Spesielt de orange. Det settet har jeg faktisk tenkt på endel ganger.. nydelig.