07.03.2009

Nytt hus

Nå er det rett før det braker løs. Endelig! Vi skal bygge ut huset og bygge om. Vi skal få større vindfang, nytt vaskerom/bad, ny bod, nytt kleskott, nytt arbeidsrom, nye rom til barna og et eget oppholdsrom til dem. Det blir fantastisk! Men først er det en masse valg å ta, etterfulgt av mange uker med kaos og arbeid. Hjelp!

Jeg er i utgangspunktet en som ikke har et helt uproblematisk forhold til valg. Det er jo så mye bra å velge mellom, så mange fine stiler, så mange lure løsninger. Men noen valg er heldigvis enklere enn andre. Det er for eksempel helt sikkert at gangen og vaskerommet skal få mønstrete marokkanske fliser, a la dette:Men om valget er enkelt, er det ikke dermed sagt at det er like enkelt å få tak i - i alle fall ikke når en bor i en relativt liten by. Da opplever man til stadighet at de tingene en har lyst på faktisk ikke er å få tak i. Lykken var derfor stor da jeg oppdaget en svensk nettside som selger slike flotte, mønstrete fliser. Bildene over er hentet fra denne siden. Så gjenstår det bare å velge mønster og farge. Hjelp igjen!

3 kommentarer:

Kaspara sa...

Hei Heidi med kort, slett hår!
Fint du sier fra at du har forvandlet deg, så jeg ikke tror det er en dørselger på onsdag! Hi,hi
Du er sikkert fin, men det høres veldig skummelt ut å klippe av hestehalen. Er redd jeg blir en virkelig patetisk dame ; 60 år med langt grått hår.
Så spennede med ombygging og litt sjau også. De marrokanske flisene er SÅ lekre. Jeg har ofte beundret slike gulv i interiørblader.
Jeg likte spesielt godt det miderste du viste bilde av.
Så utrolig stilig bilde du viste med deg selv som kjolemotiv! Slike utsøkte finesser som dette, er greskt for meg!
Ja, her laver det ned med våt snø, og vi har enda ikke laget frokost.
Gleder meg til å sitte med en stor kopp kaffe, stearinlys og SE ut på snøen.
Skal kose meg med å sy ferdig et sommernett i løpet av dagen. Har brukt grytekluter som lommer.
Gleder meg til du samt nybakte mamma og lille kråkeungen (som hun selv sier) dukker opp på onsdag!
Ha en nydelig søndag! Klem fra kaspara

Isabella sa...

Hei hei!

Mannen min og jeg har over lengre tid bodd i Sørspania, der hvor den marrokanske innflytelsen er størst (interiørmessig :). Nå har vi kjøpt oss et gammelt hus i Akershus som vi holder på å pusse opp. Jeg ble da selvfølgelig overlykkelig da jeg fant ditt innlegg om marrokanske fliser, vi var nemlig i ferd med å bestille de helt fra Spania hvilket er mye mer komplisert enn en kjøretur til Gøteborg. Vi har nylig fått en prøveforsending fra Marrakech design og ble noe overrasket over tykkelsen på flisene. Har dere gjennomført flisleggingen? Var det en vanlig flislegger som gjorde det? Har du noen tips?
Setter veldig stor pris på svar.
Ha en fin dag!
Hilsen,
Isabella & Fam :)

Gamletrehus.com sa...

Hei.
Nå er disse vakre flisene også kommet til norge.
Vi fant dem på en nettside som heter www.gamletrehus.com - og kalles Historiske fliser.
Gamletrehus er en bygningsvernsbutikk som ligger i Oslo vor de har hundrevis av nydelig gamle dører :)
Klem Sven