06.01.2009

Blandet drops
Mange har nok minner knyttet til bokser som dette. Disse er kjøpt i en bruktbutikk, men jeg husker at mormor og morfar hadde en makan til den blå. Dropsene var nok borte for lengst da jeg kom inn i bildet, boksene er antagelig fra 1950-60-tallet, men det gjorde ikke boksen mindre spennende for min del. Jeg husker dessverre ikke hva som skjulte seg i mormor sin blå boks, men jeg husker at den var tiltrekkende.

Det hadde vært morsomt å vite hvordan disse dropsene smakte. Og i hvilke anledninger man kjøpte dem. Var det hverdagskost? Eller var de dyre? Kanskje det var noe man gav og fikk i gaver?

4 kommentarer:

Kaspara sa...

Heisan Heidi
Jeg huseker kjempegodt den "Sweet heart" boksen. Den var en del av min barndom, og jeg ble født i 1964
Tror vi hadde den i hus flere ganger og kanskje ombord på båtene pappa seilte på. Jeg minnes at dropsene var ulike og hadde mange forskjellige farver. Tror noen hadde sjokoladefyll inni.
Morsomt med slike gamle bokser!
Ha en fin kveld!
Klem fra kaspara

Dilldall-Nina sa...

Jeg har også to sånne "Sweet Heart"-bokser som jeg kjøpte i sommer. Jeg husker jeg vurderte fram og tilbake om jeg skulle kjøpe først den ene. Utrolig hvilke kjøpeforklaringer man kan komme opp med kjapt. Jeg tenkte - forhåpentligvis blir jeg farmor eller mormor en vakker dag...og da kan jo de fungere som godteribokser når de er på besøk? Haha - me funker som gyldig grunn.

Fikk akkurat et ultralydbilde på mms av mitt første - og sikkert eneste - ordentlige tantebarn som søstra mi har i magen sin. 7 cm lang *opprømt*.
Kanskje det kan være tante-på-landet-godteboks først? Så det ikke blir så lenge å vente :).

Så artig at du har flere småbokser da.

Jeg har ganske mange blikkspann etter et kick i sommer . Samlet sammen mormors skrammel-rammel og kjøpte det jeg kom over.

http://dilldallsaant.blogspot.com/2008/08/blikk-og-snt.html

Kjenner jeg kan glede meg litt til å fylle spann og bokser med pelargonier og turmat igjen.

Mormor jobbet i landhandel i gamle dager. I sånn hvit helfrakk :): Skal sannelig spørre henne om hun kan huske å ha sett disse boksene og hva de inneholdt.

Kardemomme sa...

Hei du :) Jeg husker veldig godt "Sweet heart" boksen..Min farmor hadde en sånn men jeg husker ikke helt hvordan de smakte..Har en fornemmelse av en blanding av søtt og surt etter hvilken farge man tok..
Utrolig flotte bokser du hadde!
Jeg leter alltid etter slike på alle brukt og loppemarkeder!
Morsomt å se de igjen :)
Ha en fin dag!
Klem fra Kardemomme

Heidi sa...

Takk for tips om hvordan dropsene i den blå boksen smakte! I dag fikk jeg også bekreftet det Kardemomme sa om at de var sure eller søte avhengig av farge, og at det dessuten var sånn hvitt pulver/"støv" rundt (for at de ikke skulle bli klissete).