20.11.2008

Lopper i blodet

Du har sikkert kjent det før, adrenalinet som pumper i kroppen, som gjør beina en smule skjelvne, men likevel underlig målbevisste. Rett før den store prestasjonen. Det du har sett frem til og forberedt deg til i lang tid. Nå er det bare minutter igjen.

Mentalt har du gjennomgått dette mange ganger, men du er likevel spent på om du har truffet toppformen. Det er NÅ det gjelder.

Du titter spent rundt på de andre. Hvem er de argeste konkurrentene her, mon tro? Noen du kjenner fra før? En skal ikke skue hunden på hårene, men hva annet kan man skue dem på i en sådan stund? Blikket kanskje, eller utstyret. Det er alltid slik at noen legger mer vekt på profesjonelt utstyr enn andre. Med mindre dere har konkurrert mot hverandre før, vet du egentlig ikke hvem du bør vokte mest, hvem du bør spisse albuene mest overfor. Derfor må du være skjerpet

Hei! Det der er juks. Hold deg bak linja til startskuddet går. Rett skal være rett!

Etter å ha registrert og beste evne ha kartlagt motstanderne, er det om å gjøre å lukke dem ute. Du må gå inn i deg selv. Som et profesjonelt konkurransemenneske. Kjenne på adrenalinet. Det gjelder å utnytte loppene i blodet.

Ansiktet legges i en passende pokerposisjon. Det er viktig å psyke ut motstanderne ved å se så uberørt ut som mulig. Adrenalinet bør være en godt skjult hemmelighet. Se likeglad ut. Ikke la dem se at du ser på klokka.

Det gjelder å være klar i hodet. Du må være parat til å smette forbi og innimellom de andre, ja over om nødvendig. Ingen tid for nåde. Den stokken kan være motstanderens knep for å skaffe seg et fortrinn. (God idé, forresten!) Her skal ingen kvinner og barn komme først. Du er tross alt litt av begge deler selv.

Pokermaske og lopper kjemper en indre kamp. Du flytter vekten fra ben til ben. Venter på startskuddet. Funksjonærene gjør seg klare. En av dem rensker stemmen og sier endelig ordene alle har ventet på: "Loppemarkedet er åpent!"

Ingen kommentarer: