15.10.2012

Redchurch Street i London

Redchurch Streets litt shabby preg vitner om at dette tidligere var et mer belastet område i Londons East End. Desto mer spennende å undersøke strøket nærmere. Idag huser gaten nemlig alt fra minicab-firmaer og neglesalonger til små gallerier, designbutikker og delikatesseutsalg. Autentisk. Estetisk. Kaotisk. Magnetisk.

Kunstnere og kreative sjeler har pustet liv i området - og nå er stadig flere store aktører på jakt etter egnede lokaler de kan oppgradere og fylle. Dette høres kanskje ut som en positiv utvikling for området, men ikke alle er av den oppfatning. De som etablerte seg her nettopp fordi dette ikke var strømlinjeformet rent og pent, er redd for at det unike ved området vil forsvinne i hendene på kapitalismen. I så fall forsvinner de også. Til et annet strøk av London de kanskje kan puste liv i...

Men inntil videre er altså Redchurch Street - og nærliggende Brick Lane og Spitalfield Markets - absolutt verdt et besøk eller tre. Se også "The Rise og Redchurch Street" (London Evening Standard, 1. mars 2012)
 

Redchurch Street er i Shoreditch, i gangavstand fra Liverpool Street Station, med Brick Lane og Spitalfields Markets som nære naboer. Nærmeste undergrunn: East London Line til Shoreditch High Street. Designduoen Gilles &Cecilie holder til i øverste etasje i 65 Redchurch Street.

Ingen kommentarer: