04.07.2012

Ferie!
Siste arbeidsdag på fire uker er gjennomført. Alle avslutninger er unnagjort. De to tekstene er levert. Kofferten er pakket. Ferie!!!

Disse bildene er hentet fra Vestfoldarkivet der jeg jobber, nærmere bestemt fra arkviet etter det som engang var Vestfold fylkes husmorskole. Er de ikke fine? De er fra en tid da man ennå ikke hadde hørt om lange late sommerferier. Les mer om dem her.

God sommer, enten ferien har begynt eller ei!

4 kommentarer:

Stilleben sa...

Hei du! Fantastiske fine bilder du viser! De likte jeg godt. Ferie ja, den gleder jeg meg vanvittig til. Jeg har egentlig ikke tid til å sitte på jobben, så mange prosjekter jeg har på hjemmebane. Derfor skal vi denne sommeren ikke reise langt av sted - kun på badestrendene når været tillater. Vi skal bare kose oss hjemme og ordne oss på plass i nye huset. Men først skal det males kvadratmeter på kvadratmeter med hvitt. Jeg kommer faktisk til å ligne litt på damene du viser med skaut, noe sånt har jeg også på hode når jeg maler, kan ikke risikere å bli hvit-håret før tiden, he he. Er du i byen og har lyst å hilse på, si i fra, jeg har alltid kaffen klar. Ha fine fire ferie uker. Klem fra M

Ingrid - Fjeldborg sa...

Litt sein på avtrekkeren her ser jeg, men det første bildet fanget meg så veldig, og når jeg kikket nærmere på det, så ligner hun til venstre så veldig på mormor! Og hun gikk faktisk på husmorskolen... Vet du når bildet er fra?
Og! Grattis med førti! Akkurat 10 år eldre enn meg du:)

Klem Ingrid

Portofritt sa...

Hei Ingrid,

Gratulerer selv. Bare ungfolen, jo! ;-)

Det hadde vært artig om det var henne! Vi vet ikke riktig når bildet er tatt, men det er antagelig tatt en gang på 1920-tallet (utfra stilen å dømme). Det er fra den gangen Vestfold fylkes husmorskole holdt til på Fossnes Gård i Stokke og foregikk om sommeren når landbruksskolelevene hadde "fri".

Når var din mormor født?

Ingrid - Fjeldborg sa...

Nei da kan det ikke være henne. Tipper hun gikk på husmorskolen på starten av 50-tallet. Hun er ikke så gammel, født i 1936 og lever i beste velgående. Men dama på bildet er innmari lik... kanskje det er en av tantene hennes:) Skal vise henne bildet! Takk for svar og morsomt bilde;)