05.06.2011

Gamle venner
 
 ... har kommet ned fra loftet idag. Endelig. Ungpikebøkene jeg skrev hovedoppgave historie om i forrige århundre. (Med andre ord ingen ungpike selv lenger.) Nå skal de gamle skattene fra 1930-tallet og noen fra de neste tiårene børstes støv av og få sin rettmessige plass i bokhyllene her nede. Skal også se om ikke jeg kan børste støv av min egen hukommelse når det gjelder oppgaven. Husker knapt et ord. Må være en forglemmelig affære. Men se på de fine forsidene da, dere! Synd at bare få har forsiden intakt.

7 kommentarer:

demie sa...

du har noe veldig gode forsider i samlinga di : ) husker et innlegg fra før, med bøker fra loppemarked. det er en del av selveste bokopplevelse!

Lise B sa...

"Vi yrkespiker" tar kaka, både når det gjelder tittel og selve forsiden. Tittelen morsom, forsiden utrolig fin. Jeg tror nok at du begynner å huske mer, når du graver. Var du forresten borte i ei bok som heter" Vi som går kjøkkenveien"?

Louise sa...

Veldig fine forsider,
og jeg må innrømme at jeg ble litt nysgjerrig på hva du skrev hovedoppgave om:-)

Portofritt sa...

demie: Enig i at forsidene spiller en viss rolle for hele opplevelsen av boka, selv om det selvsagt er innholdet mellom permene som har mest å si. :)

Lise B: Liker også den boka spesielt godt. Hun var litt før sin tid hun Margit Ravn, forfatteren. Har lest "Vi som går kjøkkenveien", og lest om den. Herlig! Tror dessverre ikke jeg har den selv. Trodde det, men finner den ikke nå. Har et par andre av hennes bøker. Har du lest den?

Louise: Vennskapelig nysgjerrighet er bare hyggelig;) Oppgaven het "Hundre prosent kvinne. Ungpikeidealer i norske ungpikebøker fra 1930-tallet." ;) Sært - men det er (eller var) jo gjerne hovedoppgaver.

th- sa...

Åh! Åh! Åh! Jeg og kollega var i en container utenfor jobben her om dagen og redda en gammel skolepult som var kassert - og kom da over en del bøker som jeg gjerne skulle redda, hvis det ikke var for at de var blitt klissvåte. Hvordan kan de kaste sånt?

Og apropos sære hovedoppgaver... jeg skrev om bruken av "reporting verbs" (ord som uttrykker at noen har sagt noe) i 6 ulike barnebøker for å vurdere hvorvidt såkalt "gode" barnebøker hadde et større reportoar enn såkalt "dårlige" (serie-) bøker... Sjelden hørt andre interessere seg for akkurat dét temaet! :)

Kaspara sa...

Hei Heidi
Men har du den herlige giraff-plansjen?! Så morsomt, jeg har alltid vært så fascinert av disse høyreiste skapningene.
Artig også å se bilder fra storesøsters stue! Hun synes det var så koselig å ha dere på besøk!
Finfin ny uke til deg!
Klem fra Kaspara

Portofritt sa...

th-: Herlig oppgave det der. Smalt, men herlig! :) Godt dere klarte å redde NOE i alle fall, om enn bøkene gikk tapt. At de som rydder ikke kan spørre oss (eller deg) først;)

Kaspara: Takk. Det var veldig hyggelig hos henne også. :) Forstår godt din fascinasjon for sjiraffer, de er elegante, vakre og på et vis skjøre. Klem.