19.04.2011

Smaken
Jeg må si det er litt rart med den smaken. En tror jo gjerne at en vet hva en selv liker. At smaken er en relativt fast størrelse. (Med mindre vi ser våre egne antrekk og frisyrer i ti år gamle fotoalbum - og gremmes!) Men stort sett tenker vi - her og nå - at den smaken vi har akkurat nå vil gjelde for bestandig. Nettopp derfor er det fort gjort å komme til å kvitte seg med ting - i vissheten om ens egen stabile smak - bare for så en dag noen år senere tenke at "fillern heller, hadde ikke vi en sånn?" For eksempel en mugge som denne på bildet, som heldigvis mellomlandet på loftet da den kom inn i huset for seks-sju år siden. Den gang kunne jeg ikke helt se den som et naturlig innslag i stua. Men det kunne jeg sannelig nå da jeg her om dagen tilfeldigvis tittet oppi esken på loftet - på jakt etter (hva tror dere?) påskepynten.


Poenget er: Smaken er ikke bare delt, den er også foranderlig. Betyr det da at vi i ren kjekt-å-ha-stil bør spare på alt vi noensinne har eid? Nei, men det kan kanskje være greit om folk slutter å kaste fullt brukelige ting på søppeldynga - NOEN ANDRE KANSKJE VILLE LIKE DET! Om tingene i stedenfor sendes i sirkulasjon i det store gjenbrukssystemet (bruktbutikker, loppemarkeder, finn.no osv), vil vi dessuten også ha større sjangs til selv å skaffe oss den tingen vi angrer på å ha kvittet oss med når den tid kommer... Skjønner?

(Og jammen hadde ikke Fine Little Day øynene sine på søstermuggen her om dagen. :)

2 kommentarer:

Linnosaurus sa...

God skrevet om smak!

Kjenner meg igjen, har kvitta meg med ting som jeg savner sårt akkurat nå. Og det aller verste var alt jeg ikke tok da vi tømte huset til bestefar! Tekstiler og porselen jeg mer enn gjerne skulle hatt. Men jeg tok en del, og tenker at jeg hadde ikke hatt plass uansett.

En annen ting med denne smaken er at man trodde man hadde så unik stil, og av en eller annen merkelig grunn liker alle i Blogglandia det samme. Må være en tilfeldighet, det der..

God påske til deg!

Lise B sa...

Jeg har opplevd det gang på gang, at jeg har savnet ting jeg har kastet. Jeg har til og med kjøpt tilbake ting jeg har gitt til loppemarked!