15.04.2011

Utsnitt
Det ser ryddig og rent ut.
Det er det ikke! 
Dette er det velkjente nøye-utvalgt-utsnitt-av-virkeligheten-trikset. 
Utsnittets velsignelse.
Hvordan hadde verden sett ut om bloggers avbildning av verden var den hele og fulle sannhet? 
Forlokkende striglet og stilig - rensket for rot og kaos? 
Men kanskje også bitte litte grann kjedelig? 

Christine Koht's kongstanke er at livet ikke er - og heller ikke skal være - perfekt. Hun sier at det er lov å gjøre feil, og at vi ikke på død og liv må ta alt så fordømt alvorlig. Perfekt er kjedelig. Jeg heier på det! (Noe annet er altfor slitsomt - og dessuten uoppnåelig.) 

Derfor (beskjed til meg selv), ikke ta det så høytidelig at ingenting er klart til morgendagens førtiårsfeiring, at huset er delvis bombet. Det viktigste er tross alt å være sammen og glad for sine nærmeste. Eller hur?

7 kommentarer:

Heidi sa...

Helt klart! Det er akkurat min filosofi også. Gjestene kommer jo ikke på inspeksjon, men for å hygge seg, og kommer garantert ikke til å leite etter hybelkaniner.

Åshild - prydeligbloggen sa...

Har du bursdag! Gratulerer! Eller noen andre i familien? Gratulerer uansett :) Det er jammen bra med utsnittets velsignelse ja... Og dette utsnittet var jo riktig fint!

Fru Eriksen sa...

Fin blogg du har! Gleder meg til å følge deg videre...

Hilde Iren sa...

Helt enig i den filosofien, kan ikke tenke meg å leve et striglet liv hvor alt dreier seg om å vaske, pynte, ta seg ut... Nei den gyldne middelvei er cluet :)
Riktig god feiring og god påske!

Stilleben sa...

Takk for hyggelig kommentar hos meg. Lykke til i dag. Håper dere ender opp med snitter, he he! Snitter på Figgjofat, nypusset sølvtøy og du i en av dine herlige vintagekjoler. Så må du synge - i tillegg til Munthes bursdagssang:"Hva var vel livet uten deg". Visst du ikke husker den, så finner du den nok på YouTube! Ha en riktig fin dag du og din kjære. Og blir det ikke snitter, så må vi servere snitter på når vi fyller år neste år. Det skal ihvertfall jeg. Nå har jeg et år på meg til å lete på alle loppemarkeder etter de rette tingene til det store dagen. Ble langt dette her, he he. Du kjenner meg. Digresjonshode som plutselig får mange ideer.

Klem

demie sa...

Hurra for din kjære og Hurra for Kristine Koht- helt enig med hu jeg! ( en grunn jeg ungår interiørblogger... de gir meg store megder med dårlig samvittighet...)
Ha en god feiring og God Påske!

Mathildes skatter... sa...

Likte utsnittet ditt fra virkeligheten :D Jeg gjør det på samme måte. Og den plansjen...fiiiiin giraff.
God påske.