16.02.2011

...

Det er litt rart dette, at vi lever i en tid hvor vi aldri har hatt det bedre (rent materielt sett), men likevel ikke er lykkelige (nok). Lider vi av mye-vil-ha-mer-syndromet? Eller er det rett og slett slik at vi ikke nødvendigvis blir lykkeligere av høyere lønn og større hus? Uansett, vi er mange som jakter på lykken, i større eller mindre grad, og nå har også våre gode grännar laget et herlig tv-program bare for oss; SVTs "Jakten på lyckan", som sendes tirsdagskvelder kl. 21.30 (svt1), med reprise onsdager 19.30 (svt2) - altså i kveld.

I samme gate må en vel si at den nye dokumentaren Gunnar Goes God er. Den har nærmest blitt et fenomen. Smal film favner bredt! Kanskje ikke så rart, den tar opp tanker mange i vår del av verden baler med i dag. Jakten på meningen. Jeg anbefaler det tankevekkende intervjuet fra A-magasinet tidligere denne måneden.

1 kommentar:

Huldra sa...

Bra skrevet av deg, og knallbra artikkel. Årets motto her hos oss er "Husk å leve!", og favner inn under nettopp det du tar opp her. Det er ikke snakk om å leve stort og materiellt, men å verdsette det man har, stoppe opp, og leve et liv som gjør at man kan se tilbake på årene med velbehag når man blir gammel. :)