26.10.2010

Fuzzy flanellDe av oss som husker 70-tallet, kanskje spesielt de av oss som også var innom en søndagsskole, husker flanellografen. Dere vet, tavlene med ulike bakgrunner og spennende flyttbare figurer i filt - med tilhørende spennende historier. Jeg oppdaget tilfeldigvis en slik i en krok på en skole jeg besøkte for noen år siden - og var straks tilbake til gode glemte gamle dager.

Dette kortet, og mottakelsen det fikk av husets 7-åring, viser at fenomenet også har en viss tiltrekningskraft på de født på 00-tallet. Se flere flanellograf-kort her - og flanellograf-leker her.

5 kommentarer:

Yvonnes Ymserier sa...

Hei! Så moro å finne bloggen din, her var det mye fint :) Kjempekule de fuzzy flanels lekene! Jeg er født i 79 så jeg husker dem ikke, men de var sannelig morsomme! Deg følger jeg videre og gleder meg til det!

majamysil sa...

Jeg husker vi hadde slike i barnehagen da jeg var liten og så en på loppemarked i helgen.

th- sa...

FLANELLOGRAF! Hvor gøy er ikke dét? :) Skulle gjerne hatt en sånn selv, faktisk. Vedder på at det ligger en del bibelske figurer rundt omkring på lofta på barneskoler... :)

Anonym sa...

God kveld Portofritt!

Jeg husker 70-tallet....

jeg ble frelst på Jesus i filt da jeg gikk på søndagsskolen. Særlig juleevangeliet i filt - det var favoritt! Engler, hyrder, Jesusbarn, Josef, Maria og de tre konger... ja, et slikt filtbilde skal jeg ønske meg til jul!

Fjærklem fra Nøtteskrika

Wilhelmine sa...

Hei, så fin blogg du har, jeg fant deg i dag via en annen blogg. Kikk gjerne inn til meg på bloggbesøk også om du har lyst. Ha en fin dag videre. Mvh Wilhelmines blogg