11.06.2010

Smak


I det siste har jeg ved et par anledninger fått erfare at jeg har dårlig smak. I alle fall sett fra de rundt 60 år sin side. Det er kanskje ikke overraskende, i og med jeg ofte faller for ting de selv kastet for noen tiår siden...

Dårlig-smak-dommen har kommet til uttrykk i to relativt ferske, konkrete hendelser. Den første har jeg allerede nevnt her på bloggen. Det var min ellers så forsiktige svigermor som ikke klarte å skjule sin forbauselse over fargevalget på spisestua. (Jeg klandrer henne for all del ikke. Man må jo få lov til å synes det man vil - og smaken er jo så forskjellig.)

Den andre episoden var egentlig verre, det vil si litt mer overraskende. Jeg hadde endelig fått somlet meg til gå innom en rammebutikk med en fin gammel ramme fra No 9 og et bilde som hadde stått i boden i noen år. Planen var klar. Og enkel. Jeg skulle bare få dem til å sette bildet (og medbrakt pass-partout) inn i rammen og sette på et glass. Enkelt. Trodde jeg. Men det skulle det vise seg å ikke være... Damen i butikken sa nemlig at bildet og rammen ikke passet sammen. Selv om det i mine øyne var fint. Argumentet hennes var at det ble litt for lite pass-partout på sidene og litt for mye under bildet. Mine argument, nemlig at jeg faktisk syntes det var fint og at det tross alt var bedre å gjøre det og dermed henge opp bildet enn å sette det tilbake i boden, hjalp ikke det grann. Hun ville rett og slett ikke gjøre det - og enden på visa var at jeg tuslet ut igjen av butikken - med bilde og ramme i løse deler. Uforrettet sak - grunnet uakseptabel smak. Ja ja, sånn er det med den saken ;)

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Oj oj, vad sträng hon var! Hade nog aldrig hört talas om att man kan tycka olika... :)

Anonym sa...

God kveld Portofritt!

Ja, jeg sier bare generasjonsforskjeller! Puh! Det er enkelte 50-60-åringer jeg aldri slipper inn i mitt hus. Fordi jeg orker ikke og har gått lei av å argumentere, begrunne mitt interiørvalg.

Nå skal det være sagt at jeg faktisk har venninner som synes jeg har vanvittig smak. Men vi er så gode venninner og kjenner hverandre godt, faktisk helt siden barndommen. Så når de småsjokka gir uttrykk for hva i alle dager jeg har hengt på veggen, plassert i stuen eller bruker som pynt, synes jeg det bare er herligt, morsomt!

På lørdag fikk jeg stjernekommentar fra begge venninnene. De var på jentekveld hos meg. Før vi skulle ut på by'n måtte de innom badet for å sjekke fasaden. Vi sto alle tre foran speilet, pudret nesen, sjekket vipper og glosset leppene (akkurat som i "gamledager", det var så herlig å være "ung" igjen). Mens vi står der utbryter de nesten i kor: -" Hva i alle dager er det som ligger i badekaret?! (Jeg håndvasker alltid vatt, derfor lå teppet til bløtlegging i Biotex). Er det en gammel sovepose?! Har du vært på loppis nå igjen. (De kikker på meg med strengt, granskende blikk). Hva skal du med den?!(De ser på meg med enda strengere blikk). Bruke den gamle filla der?! (De ser på meg med du-har-klikka-blikket). Til hva?! Herregud, noe så ekkelt M" Så begynte de å legge ut om hva den soveposen kan ha vært brukt til osv. Jeg tenkte, en ting skal de ikke få vite at jeg samler på: gammelt sengetøy og annet stoff som skal klippes opp i lapper og settes sammen til et fargerikt lappeteppe! Hadde de fått greie på det, ja da hadde det blitt oppstandelse!

Jeg bare he he: -"Det er ikke ekkelt. Dere skal "møte" jentene i blogglandia! Som du skjønner, jeg har noen gode venninner som absolutt ikke blir matt av vintage vatt!

Ellers er lille figur fremdeles en pjusk figur. Han har sovet neste i hele dag inkl. meg. Vi håper ikke natten blir for krevende og at formen blir bedre på ham og energien stiger på meg - jeg må ferdigstille malingsprosjektet i helgen.

Ps. Jeg tror jeg vet hviken rammebutikk du har vært innom. Det er bare å konkludere: vrang dame. Hun har sikkert ikke gått på: kunden-har-alltid-rett-kurs.

Oi, dette ble langt. Men når vi ikke får pause-skravlet på jobb, må jeg ta det igjen i tekst. Du kjenner meg; alltid mye på hjertet...

Ha en riktig god helg.

Fjærklem fra Nøtteskrika

Portofritt sa...

Kjære Nøtteskrika,
Det høres ut som en fin jentekveld. Det er lenge siden jeg har gjort noe lignende, gitt, i alle fall den "ut på by'n"-biten.

Du har rett i at det egentlig bare er morsomt at andre synes vi er litt rare. ;) Og du har rett i at den ramme-damen sikkert ikke er kåret til årets kundebehandler - og at hun sikkert heller aldri blir det.

Håper veldig at formen blir bedre for dere alle i heimen. Dere har jammen hatt nok!

Ses på mandag.
Portofri helgeklem fra meg.