19.04.2010

Ikke angre


Ikke akkurat noe gerilija-broderi dette. Her er det nusselige, romantiske, fine mønstre i glade farger som gjelder. Ingen harde budskap. Ingen brutale sannheter eller saftige skandaler. Kun godt gammeldags håndarbeid. Laget for å være pent. Og jeg synes det er pent - uten å skjemmes over å innrømme det for en eventuelt gerilja-broderist. Men jeg har også litt sansen for gerilja-broderistenes nye hustavler. Av deres troslære liker jeg spesielt godt bud nr 8: "Du skal aldri angre."  (Vel og merke en regel med mange unntak.)

Her har i alle fall jeg litt å lære. Lider jeg ikke av dårlig samvittighet for noe jeg har eller ikke har gjort, så kan du vedde på at jeg angrer på noe jeg ikke har eller har gjort. Komplisert!

Da jeg etter siste frisørbesøk kom i skade for, i følge to av mine godt voksne mannlige kolleger, å ligne en tegneseriefigur (ukjent hvilken), ymtet jeg etterpå frampå til en kvinnelig kollega at jeg kanskje angret en smule over å ha latt meg rive med under saksa til en ukjent frisør. Svaret var kort og konsist og langt fra trøstende. "Det nytter ikke å angre!" Og sant å si, etter det har jeg slått meg til ro med ny sveis og ikke angret (så veldig mye).


1 kommentar:

formigrafisk sa...

He-he. Damene bak gerilija-broderi er de mest nusselige, romantiske, mønster- og fargeglade damer du kan tenke deg. Kombinert med en kraftig dose av humor, ironi, selvironi ispedd med en tilværelse av uutholdelig letthet!
Den ene skylder jeg fremdeles en hjemmelaget middag eller ble det to...