12.02.2010

Mummi

Jeg kan jo like gjerne ta et hvileskjær til (selv om jeg føler at de hyggelige kommentarene faktisk har hjulpet noe på energien) og poste ennå et hylle-innlegg, men nå i en annen farge og et annet rom. Denne hylla har dere vel sett før, men jeg liker den så pass godt at jeg ikke lar meg stoppe av det. Dessuten dukker det av og til opp nye ting i den, som feks den herlige MUMMI-boken

Jeg har ikke begynt å lese i den ennå, for jeg nyter fortsatt den lille pocketboken om "Mummipappa på eventyr" (ved siden av og mellom andre bøker, selvsagt). Den er selvfølgelig skrevet av Tove Jansson,  først utgitt i 1961, og er en herlig erindringsbok fra Mummipappas unge år. Siden Mummitrollet også er hvitt, passer det å si litt om ham her;)

Han, Mummipappa, har en beundrelsesverdig selvtillit og en urokkelig tro på egne prestasjoner. Han ser det som sin plikt å skjenke Mummitrollet og hans etterkommere "den bemerkelsesverdige boken" om hans liv, som han sier det. Som ung, ganske tidlig i boken, rømmer han fra hemulen som har tatt seg av ham siden han var liten, og etterlater følgende brev: 

"Kjære hemul. 
Jeg har på følelsen at det venter meg store ting. 
Livet er kort og verden er stor. 
Kanskje kommer jeg tilbake igjen prydet med ærens kranser. 
Hei, hei, ønsker
et Mummitroll som ikke er som andre. 

PS. Jeg tar med meg en boks gresskarmos."

6 kommentarer:

Katrine K sa...

Fine hyller du har! Oj, for et fantastisk brev han skrev, det er ganske deilig med en slik selvtillit, den er så ærlig. Noe å lære av det for oss alle sikkert.

Bo med barn sa...

Herlige ord fra Mummipappa:))

Liker hyllene dine veldig godt. Til og med den grønne...også jeg som egentlig ikke liker grønt. Kjenner imidltid at den fargen begynner å snike seg på meg...

Anonym sa...

Hei Portofritt!

Godt du kommer med inspirerende blogginnlegg i dag også! Fortsett med det! Du får meg igang med tanker og kommentartekster. Jeg trenger litt avveksling i "hjemme-med-stakkars-liten-syk-gutt-tilværelse". Puh! Heldigvis er han mye bedre, og i skrivende stund ligger han og sover godt i sengen sin.

Du, jeg har funnet mine turkise selbu! Jeg er så glad, så glad! Jeg har lett over alt! Av alle ting hadde jeg lagt de sammen med skistøvlene til datteren i en WOW-bag! Skønner du - nøtteskrikas-kaos-tilværelse! Jeg fant de til morningen i dag, da jeg skulle rydde. Merk deg - rydde frem skiutstyret til datteren. Hvordan de har havnet der, kan jeg ikke huske. Men jeg har det faktisk med å rydde raskt, få ting unna og da kan jeg putte ting de utroligste steder. Må jo le litt. Husker at du skulle hjelpe meg å finne de på kontoret, du sier: "Du har ikke lagt de i en av pappeskene som står på gulvet da?" Fy og fy så distré jeg er.

Vel, votter jeg trodde jeg hadde mistet, fikk meg til å tenke på et morsomt dikt om tre katter. Diktet står skrevet i min ABC-bok:

Tre katter små

Tre katter små,
så redde så,
de mjauet lavt i kor.
Nå har vi mistet vantene.
Å mor! Å mor! Å mor!

Har dere mistet vantene?
Så slemme dere er!
Nå blir det ingen grøt å få.
Nei! Nei! Nei!

Tre katter små,
så kjekke så,
de mjauet høyt i kor.
Nå har vi funnnet vantene.
Å mor! Å mor! Å mor!

Har dere funnet vantene?
Så snille dere der.
Nå skal det snart bli grøt å få.
Ja! Ja! Ja!

Godt ikke min mor visste om at jeg hadde rotet bort vottene, for da hadde hun blitt oppgitt. Hun var litt nøye på det - at vi ikke skulle rote bort ting. Men grøt ble vi aldri nektet he he.

ABC-boken er av Anne-Lise Gjerdrum og med nydelige tegninger av Hans Normann Dahl. Hadde du den boken da du gikk i 1. klasse?

Nå får jeg hive meg rundt - fredagsrydde! Kanskje jeg skal begynne med huskelapper på kjøleskapet om hvor jeg rydder vekk ting?!

Ha en fin helg. Vi sees til uka.

Fjærklem fra Nøtteskrika

Anonym sa...

Hei igjen! Referanse: det var katter og vanter av Prøysen.
Mon tro hva slags katter A.P hadde?

Annikken sa...

Mummipappa er fin. Og bloggen din er fin! Håper du finner igjen litt kreativitet - for egen del går sånt veldig opp og ned.

God helg:)

Ingrid - Fjeldborg sa...

Jeg digger hyllene dine! Og selvfølgelig skal jeg fortelle deg hvor jeg har vært på skattejakt!
Forbi Tønsberg, nærmere bestemt Gårdsveien 9, 3154 Tolvsrød. Morsom skrue som reiser land og strand rundt og kjøper og selger. Han har annonser på finn, så adressen ligger jo der også. Epostadressen hans kan jeg heller sende deg i en epost om du vil ha? Gooood helg!