23.02.2010

Gamle minner viskles frem

Jeg trodde nesten ikke meg selv da jeg på et loppemarked i høst fant en brødpose full de herligste viskelær, mange av dem nøyaktig like de jeg selv hadde på 1980-tallet. Minnene strømmet på. Det var nesten pussig hvor mange gamle kjente jeg kunne skimte gjennom plasten. Det kunne jo ikke være mine gamle? Loppemarkedet var for det første ikke i den byen jeg vokste opp. For det andre ville jeg vel aldri ha funnet på å levere dem fra meg? Min samling (restene av den, vel og merke) befinner seg dessuten i barndomshjemmet i Skien. Den blir stadig lekt med av mine barn og bærer preg av levd liv (godt gjort i og med det jo ikke er snakk om levende ting;).

Under alibi av at ungene var med på dette loppemarkedet, ble posen begjærlig kjøpt inn - det vil si jeg grabbet posen til meg og niholdt på den frem til jeg var sikker på at den ble min, eh.. vår

Nå ligger samlingen godt bevart i en fin gammel kakeboks, plassert på øverste hylle på arbeidsrommet (he he, nei, ikke lekerommet). Ungene får selvsagt leke med dem, men da under streng bevoktning. Jeg passer på at de ikke river i stykker pakninger og at de setter på eventuelle lokk igjen. Utrolig nok er det nemlig viskelær i samlingen som har bevart sin gode lukt, av appelsin eller blåbær eller cola. Er det rart at jeg vokter dem som skatter? 


Old rubbers from the 80's. I found a hole bag of them at a fleamarket earlier this autumn. I keep them in an old box, and treat the collection as my own special treasure. It brings back good memories!

10 kommentarer:

Skrekk og Gry sa...

Kjempekult!
Jeg har mine her ennå, som 4åringen aller nødigst får leke med. My Little Poney- visk var favoritten. : )
mvh Gry

Ludoland sa...

er den melkekartonget et viskelær? I såfall er den fantastisk super kul. Wow.

BEA sa...

hei der.. er på en liten surferunde og traff på deg..

bare så moro å ramle over slike ting.. kan bli nostalgisk av mindre:o))

ha en koselig kveld..

Anonym sa...

God kveld Portofritt!

Dette var da et veldig artig loppefunn! Den "h-melk-viskelæret" var "visklet" ut av min hukommelse. Men skal si jeg kom på det nå! Så morsomt. Mener å huske at denne melka også hadde lukt? Stemmer det? Men jeg tror ikke den luktet surmelk, mer jordbærmelk.

Cola-lukt-viskel husker jeg også. Kan erindre at venninnen min Hanne og jeg satt og "sniffet" viskel i de kjedelige matte-timene - og drømte om en iskald cola! He he! Ja, dette var skikkelig nostalgisk blogginnlegg for mitt vedkommende. Fortsett med det, det får meg (som bloggleser) til å tenke på barndommens dager - den gangen venninner, viskelær, cola med sugerør og "halvsju" på lørdag var noe av det som opptok oss mest på 80-tallet.

Nøtteskrika

Briggs lekehus sa...

åååå så heldig!! jeg husker min viskelærsamling også. så kjekt det hadde vært å sett den igjen ja. alle mine lukteviskelær..sukk. den var knakende fin den melkekartongen!! bare se, ikke røre!

Ingrid - Fjeldborg sa...

Hihi, for et koselig gjensyn! Min viskelsamling er borte vekk, noe jeg ble litt trist for da jeg så dine søte skatter! Venninna mi hadde colaviskel, og sjokolade! Mmmm, som vi lukta på dem:) Ha en fin kveld!

jannepålanne sa...

Herlig lesning!

Eirin sa...

Å, gjett om jeg drar kjensel på disse, da. Samlet også på viskelær på åttitallet, og nå fikk jeg skikkelig flashback. Og det var et hyggelig et. Takk:-)

jonathan sa...

*nostalgi! jeg kjenner lukten av viskelær når jeg ser bildene dine! jeg husker så godt hvordan jeg kunne sitte leeenge å lukte ned i boksen jeg hadde dem i. viskelær er undervurdert i 2010;) *vigdis

Kari Anne sa...

jeg hadde helt glemt den melkekartongen, men nå husker jeg til og med lukta! artig blogginnlegg : )