31.01.2010

Om maten...


Helgen har vært preget av middagsselskap. Av den gode gamle, litt høytidelige sorten. Det hele var nøye planlagt. Menyen var satt sammen etter råd fra gode venner som er større "gourmander" enn undertegnede. Forretten kom fra en kant. "Den kan settes på bordet før gjestene kommer!" Desserten fra en annen. "Den må lages kvelden i forveien." Gode råd fra erfarne vertinner. Hovedretten var etter råd fra Jamie Oliver, det vil si, fra en av hans bøker, at han er en venn er vel å ta litt hardt i... Vinen var kjøpt inn en hel uke i forveien, tilpasset de ulike rettene. Mange vil nok tenke at det ikke er noe å skryte av, men det er rett ut sagt fabelaktig godt gjort til oss å være. Barna ble hentet av besteforeldre lørdag formiddag, og levert blide og fornøyde tilbake søndag ettermiddag. Snakk om luksus! Ja, jeg husket til og med å tenke på borddekkingen denne gangen. (Duken er gamle gardiner anno 1970-tallet. Serviset er Figgjo og PP.)

Hvorfor alt dette "styret"? Fordi vi endelig hadde bedt noen venner som har servert oss de herligste ting - flere ganger - uten at vi har bedt dem tilbake. Før nå. Prestasjonsangst er nok et annet ord på dette...  Heldigvis viste det seg at kvelden ble både hyggelig og avslappende (takket være planleggingen?). Gjestene fant tonen, maten og drikken fant magen. Kveldens høydare var likevel da vår fantastiske kokk av en venninne, portugiser med ti års farstid i Norge, sa - på sitt sedvanlige milde og vennlige vis: "Dette var dårlig mat, Heidi!"

(Vi skjønte alle at hun mente å si "deilig", men det gjorde ikke saken mindre komisk. En ubetalelig kommentar fra en ellers meget dannet kvinne.)

3 kommentarer:

salige lavendel sa...

Hahaha, så hærlig! Det er vel en av de kommentarene du kommer til å huske hele livet :) Nydelig bord du hadde laget! Takk for titten og ha en fin dag!

Vibeke sa...

:)
så herlig du hadde pyntet, knallfint!

ønsker deg en fin start på uken,
vibeke

Skrekk og Gry sa...

Godt dere fikk avklart at det var deilig hun mente ; )
Likte godt måten du hadde pyntet bordet på! Annerledes og flott!!

mvh Gry