28.10.2009

Ugler i mosen


Det er noe spesielt med ugler, ikke sant? De er kloke og vakre - og imponerende beleste (i alle fall i Hundremeterskogen).

Ugler finnes dessuten så absolutt ikke bare i mosen... Ved hjelp av o' kloke internett fant jeg ut at det finnes rundt 220 arter ugler og at de finnes over alt i verden, bortsett fra på Antarktis og deler av Grønland.

I tillegg finnes de i stoff eller glass (over) i mangt et hjem - og faktisk også der man ikke venter å finne dem, som i et gammelt stoff eller som her, i kaffemaskinen min...


Jeg fant også ut at det er knyttet mye og ulik overtro til ugler. Ugler bringer alt fra dårlig vær og det som verre er (noen tror de spiser spedbarn!), til lykke eller enklere barnefødsler.

På Sri Lanka tenker man at Ugla er gift med Flaggermusen (søtt!), mens i Lorraine i Frankrike kan jomfruer (idag mer kjent som single jenter) rope på ugla i skogen for å få hjelp til å skaffe seg en mann. Kjekt!

Men siden jeg selv er godt gift skal jeg nøye meg med å rope på en ny ugle, feks en lik den fra Pynt.

2 kommentarer:

th- sa...

Jeg har fem ugler i stua i øyeblikket... eller forresten, seks ugler er det vel. Kanskje det er underbevisstheten min som prøver å fortelle meg noe? Burde jeg heller vært ute i skogen og ropt på uglene (jfr tidligere innlegg)? Hm... fine er de i alle fall!

lillebille sa...

Ugler har noe ved seg ja...

Gøy å lese alt hva du har funnet ut om ugler. Her var det mye spennende. Og jeg skal straks løpe ut i skogen å begynne ropingen ;o)