19.10.2009

Kjedelig?

"Jeg kjeder meg!!" Utsagnet kommer brått, uventet og heller upassende fra vår ellers nokså veloppdragne datter på åtte. Det er selvsagt ikke første gangen vi hører ytringen. Det uventede og upassende med det hele er at mormor og morfar er på besøk - noe som ellers er svært populært og relativt sjeldent - i tillegg er det upassende fordi vi er omtrent midt i middagen.

Det tar noen sekunder før utrops- og spørsmålstegnene lander rundt bordet. Deretter ytterligere noen sekunder med undertrykking av latter. Men så er vi klare for å servere standardsvaret.

Jeg regner med at det er flere enn meg som har fått høre denne frasen i oppveksten. Antagelig til stor frustrasjon. Akkurat slik vår datter ble frustrert nå. Men slikt kan man rett og slett ikke ta hensyn til. Ikke når man vet hvor sant det er. Hva da? Jo, nå kommer det:

"Det er sunt å kjede seg!"

For min del er problemstillingen snudd helt på hodet. Jeg har levd 29 år lenger enn min datter - og jeg savner å kjede meg. Savner at det er alt for få øyeblikk der tankene kan løpe til uventede steder. Derfor kjære datter, kjed deg og nyt det!

4 kommentarer:

lillebille sa...

Ja tenk, at nå som vi har blitt "store" så er jammen det å kjede seg blitt LUKSUS!!!

Tankekors...

:o)

Pillepalle sa...

Helt enig! Jeg ville gjerne "kjede" meg litt også ;-))
Hilsen fra Pillepalle

Briggs lekehus sa...

Haha..fantastisk innlegg!! Også under middagen da. Å kjede seg ja. Kan ikke huske sist jeg kjedet meg. Heldige åtteåring!

th- sa...

Jeg burde lest dette innlegget før jeg fikk setningen "I'm boooored" servert i en undervisningsøkt i dag! Jeg hadde ikke noe godt svar på rede hånd, og hvordan noen kan kjede seg når vi holder på med Henry den åttendes seks koner, fatter jeg jo ikke - men jeg har lært meg å delegere og¨å overføre ansvar. Så jeg svarte bare den unge blondinen: "So, what are you going to do about that?". Hun hadde ikke noe svar.