25.10.2009

Brunt


Den frydefulle Jeanette utfordret meg til å tenke brunt, det vil si til å vise frem brune ting fra heimen. Først ble jeg nesten litt skuffet - over fargen, ikke over å bli utfordret. Brunt! Det er liksom ikke like spenstig som oransje eller turkis. Og har jeg egentlig noe brunt å vise fram? Tenkte jeg. Men så tenkte jeg litt til. Og oppdaget at det i grunn er ganske mye å finne i den fargen her i huset. Det kan hende Jeanette visste hva hun gjorde ;)

Ang bildene: Kjolen er min mormors gamle, jeg tror faktisk det var brudekjolen, som på et tidspunkt har blitt klippet av i lengden. Det rare er at den sitter som støpt! De to Singer-maskinene er loppefunn - fra samme helgen, samme loppemarked. Jeg klarte ikke å velge (bombe!), og visste heller ikke om de virket, og tok derfor likesågodt begge. Den blå er fra 70-tallet og er prikk lik den mamma fortsatt bruker. Den brune er en pent holdt perle fra 50-tallet. Den blå står på et brunt sybord. I speilet med brun kant skimtes reinsdyrskinnet jeg fikk av snille Kaspara da jeg tilfeldigvis var innom og de hadde gangen full av ting som skulle til loppemarked. Rammen rommer vårt brudebildet fra sommeren 2000, hodeløst forelsket som dere ser:) Ellers brunt vatteppe, brune dype tallerkener, brun skjenk og brune bøker.

Enda kunne jeg visst vist flere brune ting, som skap og rammer og bambier og bøker og Stavangerflint-serviset August, men det får bli en annen gang.

Fargepinnen sendes herved videre til:

9 kommentarer:

Briggs lekehus sa...

Nydelig, nydelig. Jeg liker veldig godt hjemmet ditt. Også tar jeg utfordringen:-) Liker fargeutfordringer.

Katrine K sa...

Flott bilder, jeg liker også veldig godt hjemmet ditt. Mitt hjem ikke så fint, men jeg skal finne noe grått..har iallefall lysegrått gulv! morsom utfordring!

Rosas roulade sa...

Ha ha, det var da lidt af en udfordring! Lige nu sidder jeg og tænker på, om jeg overhovedet har noget grønt her i huset! Tager udfordringen senere. Du har mange fine brune ting. i det hele taget virker dit hjem tiltrækkende!

Jeanette Lunde sa...

Så bra :) Jeg plukket ikke brun helt ut av det blå nei..det var faktisk gjennomtenkt Ü Og som jeg visste; her var det mye fint!!

Jeg hadde en veldig fin tur helt alene, ikke noe stress og mas. Jeg gikk som roligheten selv mellom skrikende unger og sure mannfolk, føltes gangse så godt. Men det hadde selvfølgelig vært enda hyggeligere med deg med på lasset :) Klem-klem

Kaspara sa...

Hei Heidi!
Her var det jo mange fine brune ting! Liker de brune møblene du har og skålen likte jeg ekstra godt! Jeg hadde sikkert endt opp med to symaskiner selv også. så der kjenner jeg meg igjen.
Så koselig at reinsdyrskinnet lever i beste velgående hos deg! Det har jammen meg fått et koselig nytt hjem.
Gøy med mikro-loppemarked i gangen!!
På torsdag er jeg bedt på lunsj til Nøtteskrika, men da er vel du i full sving på jobb. Blir første gang i det nye hjemmet.
Vi får finne en dag som kan passe alle tre også, jeg skal lete litt i almanakken.
Ha en fin dag, Heidi!
Klem fra Kaspara

Rosas roulade sa...

Ok...forsøger at tænke grønt i aften. Der er faktisk dukket flere grønne ting op siden, jeg fik udfordringen ;)

mette sa...

vakket hjem, så gjennomført og kult!! herlige bilder:)

th- sa...

Jeg ser en ugle! Fortell! :)

Portofritt sa...

Takk for hyggelige kommentarer.
th- uglen du ser er Buho fra Spania, tidligere avbildet 29.08.09 ;) Fine, kloke og antatt beleste!