13.05.2009

Lindberg


En favoritt i skapet; dette blå plastserviset fra Gustavsberg fra 1970-tallet. Praktisk, uknuselig - og fint! Supert ute-på-verandaen-servise. Og selvsagt like supert inne. Det heter ”Blues”, er designet av Stig Lindberg (1916-1982). Han var en kjent, svensk tusenkunstner av en designer.
Serviset er loppekjøp fra noen år tilbake - og utrolig nok fant jeg det kort tid etter at FRYD+DESIGN-Jeanette hadde kjøpt søsteren "Balett" til en slikk og ingenting, og jeg egentlig var bittelittegrann misunnelig. Flaks ;-)

6 kommentarer:

Dilldall-Nina sa...

Disse servisene har jeg aldri sett før. WOW! Både Ballett og Blues er misunnelsesverdige - uten tvil. For ikke å snakke om praktiske, spesielt til utebruk. Nostalgisk, 70-tall OG praktisk - kan det bli bedre, Heidi? ;)?

Anonym sa...

God kveld Portofritt!

Jeg er tilhenger av blått og hvitt porselen, men jammen gjør blått og hvitt seg på plastkopper også! Heldige deg som har et så fint retroservise.

Jeg var innom arbeidsplassen i går. Hadde et aldri så lite møte med sjefen sjøl. Synd jeg ikke fikk slått av en prat med dere damene , men dere var ute i felten med grever og grevinner ble det fortalt. Ja, nå venter vikingene på dere og da blir det fullt opp! Gled deg. Vikingenes verden er et fantastisk sted å være om sola skinner og de 1500 elevene er greie!

Vel, aftensmat står på bordet..ha en fin kveld, vi snakkes.

Hilsen Nøtteskrika

th- sa...

MISUNNELIG! Utrulig stilig servise! For ikke å snakke om praktisk... Sånn vil jeg også ha! Men det er vel dessverre ikke så alt for lett tilgjengelig... :( Får holde utkikk på loppemarkedene - og ta en tur i mammas kjeller, der er det samla litt av hvert.

Heidi sa...

Hei Nøtteskrika.
Du må komme innom igjen snart. Det hadde vært hyggelig å slå av en prat. Vi kan kanskje ringe og avtale en lunsj? Jeg skal faktisk ikke være så mye viking - men er satt på noen andre prosjekter. Håper det står bra til med lille figur;-)
Klem fra Heidi

Anonym sa...

åååå det blå har vi på hytta!!!!
Men jeg har desverre - eller jeg deler desverre hytta med heile slekta - altså pappa + 3 brødre - den minste bare 7 år eldre enn meg. Og det er nå desverre pga at de to minste MED koner IKKE har sansen for noe gammel - ei heller skjønner at enkelte ting bør forbli som de er pga sentimentale grunner - spesielt når han som bygde hytta faktisk fortsatt lever. Huff det var den familie historien MEN det jeg ville fram til er at det er vist ingen mellom 5 og 40 som skjønner at dette også er DESIGN ikke bare et gammelt servise som tilfeldig er på hytta... Godt det er noen som har skjønt hva som er god design og så håper jeg framtidige generasjoner kommer til å "nyte" det som du gjør!!

Elise sa...

Hei! Så bloggen din og la deg til som en favoritt med samme. Så friskt og fint servise! Det minner litt om Staffordshirekoppene i det siste innlegget ditt. Oransje er en favorittfarge og gir så masse energi. Nå fikk jeg lyst til å ta en ordentlig loppis-/bruktbutikkmaraton til helga. Ha en fin dag:) Hilsen Elise