27.04.2009

Skattejakt


Det har vært vårens store loppehelg her i byen. Med tre loppemarkeder innen en radius av 500 meter. Med solskinn og t-skjorte-vær. Og med en stadig økende skare av loppe-fans, deriblant flere kjente og ukjente bloggere. Det sier seg selv at det blir kaos av sånt. Derfor tenkte jeg i mitt stille sinn at jeg egentlig ikke hadde så lyst til å reise på loppemarked i år. Det er da ikke viktig, tenkte jeg.

(Enda godt det ble med tanken. Hadde jeg sagt tanken høyt hadde jeg garantert fått mer oppbacking på hjemmefronten enn noensinne før. Mannen i huset er nemlig ikke like stor tilhenger av 'dra-til-hus-tankegangen' som han kaller det. Jeg kaller det selvsagt noe helt annet.)

Og, nei, jeg klarte ikke å lure meg selv særlig lenge. Blodet begynte jammen å pumpe i litt raskere tempo enn vanlig er på lørdags morgener. Og jammen hadde jeg ikke en god slump kontanter i veska. Snakk om flaks! Da er det jo bare å ta en liten tur? Det kan da ikke skade... Bare for å se. Finner jeg ikke noe, er det helt greit. De andre kan stå å dra i møbler og kopper. Jeg skal bare sondere terrenget.

To timer og flere hundrelapper senere hadde jeg likevel bilen full av lopper, nei skatter! Som disse kjedene. Jeg tror det er lenge siden den gamle bilen har fraktet en like smørblid sjåfør.

Og jammen var jeg ikke på plass dagen etter også. (Problemet med fulle skap og ditto garasje får jeg ta meg av en annen gang. Uansett, jeg er vel ikke er alene om den problemstillingen!?)

4 kommentarer:

Kaspara sa...

Hei Heidi
Så søte smykker! Godt du klarte å overbevise den målrettede Portofritt om at en liten loppemarkedstur ikke kunne skade.
Jeg var kun i R-hallen på lørdag faktisk, så jeg ser du har vært langt mer iherdig.
De andre mindre markedene fikk jeg ikke vært på. Føler det er litt begrenset hvor lenge jeg kan la mamma passe gutta. Det kan jo hende de er i et kranglete lune, og sliter helt ut en 87 års gammel dame.
I dag har M vært her og lært de berømmelige bestemorrutene. Skulle vært her du også, men du var vel på jobb antar jeg.
Ha en god natt og en fin morgendag, Heidi! Klem fra kaspara

Dilldall-Nina sa...

Litt misunnelig på dere som befinner dere i et loppismekka - virker det som ;). Jaja - jeg er forsåvidt i et litt mer minimalistisk hjørne også for tiden. At noen kan gi fra seg slike smykker? Jeg er altfor nostalgisk skrudd sammen. Jeg har fått alle de genene - søstra mi har ikke legning for nostalgi. Nå går jeg rundt med halvdårlig samvittighet. Rydder bittelitt på låven. Har tenkt å samle alle hagetingene mine på ett sted. I låven har det bl.a. stått to gamle saltbaljer som har tatt opp masse plass. En etter mormor og en etter oldemor. Den ene hadde nærmest gått i oppløsning, men å kaste den på bålet på jordet - det var VANSKELIG (men gjort).

Likte godt det andre tvillinginnlegget også. Veldig fint oppstilt bilde ;).

Anonym sa...

Hei Portofritt!

Det var flotte smykker du fant! Jeg for min del fant ikke så mye på loppis. Hadde jo mann og barn på slep og måtte virkelig beherske meg.

I går var jeg - som du ser fra kommentaren til Kaspara - på heklekurs hos henne. "Lille figur" var med. Han var rolig og snill, så jeg fikk anledning til å være konsentrert elev. Jeg må nok trene en god del med heklenåla og garnnøstene, før jeg blir like god som Kaspara og andre kreative hekledamer som holder til der ute i blogg verden. Men; øvelse-gjør-mester, så det er bare å stå på.

Ha en fin kveld. Mine små har endelig lagt seg. Det var mye skrik&skrål på han lille. Og hun store var litt overtrøtt - men har ikke sovnet ennå...puh! Tror jeg må sette på lydbok. "Tommelise" fungerer alltid som sovemedisin. Ha en fin kveld.

Fjærklem fra Nøtteskrika

Heidi sa...

Hei Nøtteskrika,
Det er helt klart ikke lett å gå på loppejakt med barnevogn. Men det er imponerende innsats å i det hele tatt stille opp ;-)
Det høres hyggelig ut med heklekurs hos Kaspara. Gleder meg til å se resultatene. Selv har jeg heklet bittelite et dukketeppe - det vil si lappene til det som kan bli et bittelite dukketeppe. Kanskje til Tommelise...
Portofri klem fra Heidi