01.03.2009

Flink

Flink-sangen til de Lillos og Ida Maria er en flink sang. Den er enkel og treffende. Det er jo knapt noe som bidrar så mye til den forslitte men akk så treffende tidsklemma som nettopp dette fokuset på å være flink!

Vi skal være flinke foreldre, venner og kjærester. Vi skal være flinke på kjøkkenet, flinke til å reise til eksotiske steder, flinke til å rydde, flinke til å være kreative, flinke til å passe på oss selv, flinke til å trene. Alt fra hus til hår skal selvsagt vise at vi er flinke til å følge med i tiden. Og de som prøver på dette vet at det ligger hardt arbeid bak slike ting. Teori og praksis. Det er ikke bare å løpe og kjøpe. En skal først vite hva en skal kjøpe (nitidig lesing av magasiner og blogger), deretter hvor - og nå for tiden er det som regel på steder som bare har en av hver, feks på brukt-og loppemarkeder. Du må med andre ord være flink til å være på rett sted til rett tid. I dag er det også viktig å være flink til å ta sin del av jobben med å oppdatere cyberspace. Retro er riktignok en trend, men ingen vil ha gammelt internett. Vi som er så flinke at vi har kastet oss på blogg, facebook og/eller flickr, vet at det skal være ferske nyheter, oppdatert informasjon. Det er nye innlegg som gjelder. I tillegg skal vi selvsagt være flinke på jobben. Er det rart at noen av oss blir en smule slitne?

Jeg tror flere enn meg har behov for å minne seg selv om at det er viktigere ting her i verden enn å være flink. En kan i allefall ikke være like flink til alt!

For øvrig lurer jeg på hva i hule-heiteste det kommer av at så mange jenter lider av flink-pike-syndromet. Jeg er selv hardt rammet. Men det får bli et annet innlegg.

Ingen kommentarer: