02.12.2008

Designernes eget julemarkedTil helgen arrangeres Designernes eget julemarked for 10. gang på rad, og jeg har et sterkt ønske om å reise til DogA i Oslo. (Please!)

Det første året, i 1999, foregikk dette nyskapende markedet i et relativt lite lokale på Grünerløkka. En kreativ vennegjeng hadde samlet sammen et knippe unge kunstnere og designere som stilte opp og solgte egne arbeider. I tillegg var det kafe med herlig hjemmelaget mat. For min del var dette kjærlighet ved første blikk. En åpenbaring. Virkelig inspirerende og spennende saker for en støvete Blindern-student.

I årene som har gått har jeg stadig brakt med meg små skatter fra dette markedet; Noen henger i ramme på veggen, andre har hengt på min eller mine barns kropp. Jeg har kjøpt knapper som ikke er som andre knapper, postkort laget av gamle barnebøker, usedvanlig vakre notatbøker osv. Ifjor kjøpte jeg en enkel, vakker ring laget av et gammelt emaljefat med JA inngravert oppå - og er superfornøyd med gjenbruken.

Noe av det beste med dette markedet er å oppdage mange spennende kunstnersjeler. Idag har man jo selvsagt internett og blogging til det samme, men det er litt spesielt å se alt og alle i virkeligheten. Jeg har dessuten alltid med meg en bunke visittkort hjem, og kan derfor finne favorittene igjen på nettet.

Idag er Designernes eget julemarked et gigantisk, profilert marked for designere fra fjern og nær. Tar jeg turen regner jeg derfor ikke med å være alene - selv om jeg eventuelt skulle dra på egenhånd.

3 kommentarer:

marte-meeee sa...

Det verste er at man blir så lykkelig,(i hvertfall for en liten stund) av å kjøpe noe man har skikkelig lyst på. Ikke bra!Designerenes julemarked ja, dit skal jeg. Men har ingen penger å bruke der,he,he....

Kaspara sa...

Hei Heidi
Helt herlig bare reklame-folderen (eller plakaten?) du viste om Designerenes eget julemarked. Jeg har faktisk aldri vært der, men det høres veldig spennende ut!
Takk for kommentar inne hos meg. Lærere og blogging, ja. Jeg har også registrert at det finnes en del av oss der i bloggverden. "Fritiden" stemmer jeg jo som lærer selv selvsagt ned, men det foresvever meg at lærere generelt ofte har mye på hjertet, og vi er vel en del som har jobbet med faget Kunst og håndverk i skolen. Det er sikkert en sammensetning av mange flere faktorer, at så mange lærere har kastet seg på bloggebølgen.
Ha en fin dag i snøen!

Kaspara sa...

Hei igjen!
Søsteren min ringte meg her om dagen, og sa at "nå har jeg lest bloggen din og du har fått kommentar fra ei jeg har pratet masse med, og hun er så søt." . Det var da deg. Siden jeg opererer som anonym her inne, nevner jeg ikke navn, men Jeanette vet godt hvem det er. Hun har kanskje nevnt det for deg også.
Det er faktisk 15 år mellom storesøsteren min og meg.
Ha en fortsatt fin dag!