29.04.2012

Tack!

Jeg har alltid vært glad i Sverige. Selv før jeg selv var i nærheten av Sverige var jeg glad i Sverige. (Stikkord: Svensk barne-tv. Med Pippi, Emil, Tjorven, Bosse, Hasse, Lasse, Joppe og Fææærdinand. Räven raskar över isen. Smörgås, skridskor og skärgård. Og for ikke å glemme och.) Ja, selv etter å ha vært i Sverige er jeg glad i Sverige. (Stikkord: Göteborg og Stockholm. Shopping og skärgård. Ordning och reda. Svensk interiør. Svenske museer. Varm lunsj. Svenske blader. Midtsommarafton. Svt. Svensk. Og svensk kronekurs.) Jeg liker også svensker. Kanskje bortsett fra party-svensker, men dem har jeg heller ikke møtt særlig mange av. Ingen faktisk. Antagelig fordi slike sjelden tropper opp hjemme i stua til folk - særlig ikke til travle og trauste norrbaggar et par timers kjøretur ut av Oslo. Forøvrig viser ny forskning (basert på svarene til de to svenskene jeg har spurt) at norrbagge kanskje ikke et så vanlig begrep i Svergie som vi (noen av oss) (kanskje bare meg?) tror.

Vel, tilbake til poenget. At jeg liker Sverige. Og svensker. Noe jeg altså har gjort i flere tiår. Derfor ble jeg så glad da jeg her om dagen innså at Sverige og svensker også gillar meg! For hvordan skal jeg ellers forstå det at de har lansert et eget magasin for skrivere - og sånne som drømmer om å skrive - nettopp det året jeg fyller 40? (Om lykka står meg bi, vel og merke.)

Tidenes födelsesdagspresent. Tidningen Skriva. På forskudd. Bedre gave kunne ingen ha gitt meg. Tack så hemskt mycket, Sverige!

19.04.2012

Harvest


Harvest from the Homespun Market. Cards to make me remember. Odd little things to make me smile.

17.04.2012

Homespun / Holiday

Du er vel klar over dette allerede, men jeg sier det likevel, i tillfelle hverdagen har fått deg til å glemme, at et lite avbrekk, feks noen dager i London, på det sterkeste kan anbefales. Slikt kan umulig være annet enn helsebringende. (Og det er sikkert sunt å leve noen uker på brød og vann etterpå også...?) 

Jeg gjør det gjerne igjen! Any time. (Da mener jeg helst den biten som kom før dette med brød og vann.) 
Derfor: Kan noen være så snill å minne meg på dette? Hvis jeg skulle slumpe til å glemme det oppi alt annet man skal huske på i hverdagen? (PS. Det er slettes ikke verst å komme hjem igjen heller. Når jeg tenker meg om er det å komme hjem igjen en vesentlig del av greia : ) 

Bildene er fra Selina Lakes lanseringsfest for boken Homespun Style.

We had a really lovely day in the Spitalfield area last friday. Lovely Book party. To celebrate the book Homespun Style. Too tempting market stalls. Too little space in the luggage... One more trip, maybe?

09.04.2012

JoyUten pausene ville man for eksempel ikke hatt tid til å glede seg til London-tur rett etter påske. Eller til å sette pris på at man har en fin familie å være sammen med både før, under og etter pausene.

Pausene
Hva (eller hvordan) hadde livet vært uten pausene?

05.04.2012

Problemløsning

"Hva betyr rastløs?" spør åtteåringen. Ikke helt fra det blå. Jeg har akkurat spurt mannen i huset om han er rastløs. (Til tross for at jeg vet svaret. Hvorfor skulle han ellers gå i sirkel rundt seg selv på stuegulvet?) "Jaaa," svarte åtteråringens pappa da. "Jeg vil rydde." Nå høres det kanskje ut som at mannen i huset er enda rarere enn han er (godt ment), så til hans forsvar må jeg nesten fortelle at dette ønsket hadde sammenheng med vår-opprydding og et par himmelhøye hauger av luer og votter og skjerf og alskens andre vinterplagg ute i den store i gangen. Det er ikke alltid mulig å slappe av når en vet at noe skal og bør gjøres. Men slikt er åtteåringen foreløpig lykkelig uvitende om. Enn så lenge er det helt andre ting som gjør han rastløs, for å si det slik. For eksempel ikke å ha noen å leke med. For eksempel hvis storesøster er på påskeferie med noen andre. "Rastløs er at du er litt urolig og ikke klarer å slappe av." Den lille mannen i huset ser en liten stund på den store før han kjekt svarer: "Jeg kan godt rote litt, jeg!?"

Påskepost
Påskeegget kom akkurat i tide til årets påskefeiring. Rykende ferskt. Med laaang holdbarhet. Takk, Kari Anne Marstein!

Cover KidsFor tiden på min topp tre over favorittmagasiner; det danske magasinet COVER KIDS eller er det kanskje KIDS COVER? En estetisk nytelse. Interessant lesning. Morsomme innfallsvinkler. Forfriskende annerledes! I dette nummeret skrev de til og med om min favorittbok fra barndommen: Det gule huset. Bare synd at bladet etter det jeg har sett ikke er å oppdrive i Vestfold. Ja ja, det gjør gleden desto større når jeg først får tak i det, feks på en Narvesen i Oslo.