18.07.2011

Hei hå

Glade hagenisser sett på et hagesenter nær oss. Glade, blide og tilsynelatende arbeidsomme. (Hva de egentlig gjør, er et annet spørsmål. Regner med at det er nyttig...) Ble nesten fristet til å ta dem med hjem. Men fornuften seiret. Det vinnende argumentet var at de to-tre tusenlappene saktens kan komme til bedre nytte på annet vis... (Vi har tross alt ikke mange av dem.) Men jeg må innrømme at en snikende tanke har inntatt min underbevissthet; For hva om den glade trioen egentlig er lykkebringende hagenisser????

16.07.2011

15.07.2011

Klosterliv

Kart: The Highland Club
Denne ferien skal delvis tilbringes i kolster. På høylandet i Skottland. Vet ikke helt hva vi skal forvente, men regner med at det ikke blir det store behovet for verken solkrem eller badetøy... Men bøker, gode sko og kamera skal med.

14.07.2011

Enkel sommerglede


Anbefalt sommersyssel (kanskje spesielt for småbarnsforeldre): Alenetid.

Forslag til ingredienser: En kopp drikke etter eget ønske. Pute og myke tepper. En bok. Noen blader. Sløv tilstedeværelse. (Kan gjøres innendørs om været taler for det.)

Enjoy!

NB: Tidsbruken må ses an i hvert enkelt tilfelle. Vær oppmerksom på at for mye av det gode i mange tilfeller ikke er av det gode...

13.07.2011

Utstilt


Art by daughter. As shown this summer in the much visited Kitchen Gallery, at home.

12.07.2011

Gartner (ultra)lightI nesten hele dag har vi lekt gartnere. Flyttet på gamle planter. Kjøpt inn nye. Gravd og plantet. Gradvis blir det bedre rundt hushjørnene. Denne buketten har jeg fått fra mammas hage, og den har opprinnelig stått på gården til mormor og morfar. Når bare egnet bedd er klart, skal vi få en avlegger. Noen som vet hva denne skjønnheten heter?

PS. Lurer på om det ikke kan være en såkalt blodstorknebb, det vil si geranium sanguineum striatum.

11.07.2011

SommermodusJeg ville egentlig ha blogget noe spennnende og kreativt, men jeg kommer ikke for mitt bare liv på noe! Det er liksom ikke så mye som en eneste liten detalj herfra er liksom verdt å knipse eller vise frem. Huset har tatt ferie? Ikke et eneste interessant tema å oppdrive fra denne kanten. Hjernen har antagelig også tatt ferie. Ikke så rart kanskje, for det samme har forsåvidt jeg. Første feriedag i dag. Fire frie uker venter! Nå, i skrivende stund, nyter jeg egentlig solen på verandaen - noe jeg absolutt skal tilbake til og fortsette med, jeg skal bare... Skal bare blogge et lite livstegn først. Hvert år er det på samme viset; at en må beregne litt tid på å lande, koble av, senke skuldrene, venne seg til feriemoduset. Tror heldigvis ikke det skal ta så fryktelig lang tid. Kjenner allerede at det begynner å ploppe opp noen små spirer til nye ideer og tanker... Nei, jeg må skynde meg (langsomt) tilbake til verandaen og slaraffenlivet! Fordi jeg fortjener det. ;-) Og antagelig fordi jeg (som alle andre) trenger det.

Bildene: Vintage sommerkjole i lin, med frodig og fargerikt mønster signert Pavletti, kjøpt for noen år tilbake. Lille søte fadderbarn Sofie på armen er allerede to og et halvt år. 

09.07.2011

Barnas krok

Lekekrok, Østkantutstillingen 1931
Foto: Fotokompaniet, RiksarkivetLekekrok anno 1931, vist på Østkantutstillingen samme år. Den gang var det visst nødvendig med en påminnelse om at barna også hører til familien... Dette er det nok unødvendig å minne barnefamiler flest om i dag. Men lekekroken er ellers forbilledlig. Skulle nesten tro den var hentet ut fra et interiørbloggerhjem anno 2011... Kanskje bortsett fra at det da ville ha vært litt fargerike tapeter på veggen - og endel flere leker i skapene. ;)

Legg merke til skiltet på bordet: "LA BARNA STELLE BLOMSTENE". Ikke så dumt å gi de små litt ansvar. Der har i alle fall jeg litt å lære...

07.07.2011

Sommer anno

Badedrakter – anno 1954Badedrakter – anno 1954
Foto: tilhører Riksarkivets billedarkiv
Feeling better! Jeg elsker gamle bilder. Som disse anno 1954 fra Billedbladet NÅ, lagt ut på Flickr av Riksarkivet. Eventuelt andre nostalgiske sjeler med hang til "gamledager" anbefales å ta en titt på både dette og andre av Riksarkivets bildealbum. Advarsel: Beregn god tid!

SommersykSommersyk. Jeg har aldri skjønt poenget med det. Kunne ikke den slags bare ha vært forbeholdt vinteren?  Tydeligvis ikke. Nå har det vært min tur. Krusete hode (innvortes) og to dager i sengen. Håper og tror det er over i morgen. Jeg vil være frisk og energisk og klar for å nyte sommeren.

04.07.2011

Sommerliv
Sommer. Blomstring og bryggeliv. Mens resten av familien telter i Sverige, passer jeg hjem og jobb - og lurer et lite øyeblikk på hvorfor jeg sluttet som lærer. En tanke som pussig nok alltid dukker opp på denne tiden av året...
I neste øyeblikk kommer jeg på hvorfor! Og så kommer jeg på at om bare få dager har jeg også mulighet til å bli med de andre på bryggeblomstring og sommerliv.

03.07.2011

Hull i veggen


 
Skal si den stakkars veggen bak sofaen har fått gjennomgå de siste årene. Nå er den snart 100 % gjennomboret av spikerhull, og enkelte vil nok si at det er på høy tid med en omgang med sparkel og maling... 
Men nå har det seg sånn at her i huset utsettes slike sysler så lenge det lar seg gjøre å skjule (de fleste) hullene bak "kreativt" oppheng. Latskapen lenge leve.

Sommergave


Noen gaver varmer mer enn andre, feks de som er laget med omhu og valgt ut med omtanke - og motsatt - slik som denne papirposen med søte små saker oppi. Made by Stilleben. Kart-fyrstikkesken ble visst ikke med på bilde, kanskje fordi den er opptatt med å tenne stearinlys på lyse sommerkvelder.

02.07.2011

Humla suser

En helt planløs lørdag. Halleluja. Kjenner planene (hjelp!) begynne å stille seg i kø oppi hodet. Slappe av. Rydde. Ordne ditt og datt. Vaske litt. Lese - blader og bøker og aviser. Rydde litt mer (for den slags blir man visst aldri ferdig med). Skrive. Gå tur. Se på noe gøy på tv, kanskje en god film. Spise god mat. Være sammen med familen. La humla suse... Hm, jeg tror jeg begynner med de to siste.

01.07.2011

Syndrom-hobby


Mon tro om det er et syndrom det å hele tiden flytte rundt på ting? Spesielt utsatt her i huset er hyller og bilder. Når husets mor (må ikke sammenlignes med husmor - det ville ha vært en fornærmelse mot alle ekte husmødre opp igjennom tidene) får et anfall av rastløshet, går hun nemlig gjerne på veggen. Det vil si til veggen. For å ta ned en hylle her og heller henge den opp der. Eller for å ta ned alle bildene fra diverse vegger, stokke dem som om de var en kortstokk, for så å dele dem ut på nytt. Til nye vegger.
 
Vel, om det ikke er et syndrom så er det i alle fall en litt sær - og åpenbart vanedannende - hobby.
 
Det ville ha vært en trøst å høre om din rare hobby. Ha en fin fredag!