31.05.2010

Gått ut

Av og til blir man servert gullkort - på et sølvfat - uten at man en gang tenker over det. Man takker for maten uten egentlig å vite hva det var. Andre ganger nyter man serveringen med alle sanser. Alle detaljer legges registreres og arkiveres.

Vi ble servert et gullkorn av sønnen på seks og et halvt år her om dagen. Han hadde gjort noe som var mindre lurt. Han hadde byttet bort  20 av sine beste fotballkort mot to halvgode. Da vi etterpå spurte ham hva han egentlig hadde tenkt da han gjorde dette. (Handlingen hans stred nemlig mot all fornuft - hvis en kan kalle det det når det gjelder fotballkort - men i hans verden er fotball og fotballkort ramme alvor.) Svaret vi fikk?

"Hjernen min gikk ut av hodet." (og sagt med fortvilelse)

Hvem har sagt at ikke barn forstår metaforer?

Grått uteJeg er på ingen måte sponset for å si dette - snarere motsatt - men vi ble såpass fornøyd med verandagulvet etter at det skiftet ham fra burmateak-brun til denne lyse grå fargen, at jeg likevel lyder som en halvdårlig annonsetekst. Først vask, terraserens og skrubbing. Så et strøk med shimmergrå terrasebeis fra Jotun. Vips. Fornyet gulv. Fint - og veldig behagelig å gå selv i stekende sol.

27.05.2010

Stillstand

Noen har trykket på pauseknappen på male-spisestue-prosjektet vårt (eh... mitt). Kan vedkommende som har gjort dette vennligst trykke på play? Det er vel og merke helt greit om du venter litt, i og med det er torsdag kveld og semifinale i Grand Prix og jeg er litt sliten og... Når jeg tenker meg om; en kan ikke alltid være så forbasket flink. Det kan ikke være sunt det!

(Men det hadde selvsagt vært greit om en av og til kunne ha vært det, flink altså;)

24.05.2010

De nære ting


 

Ny dukke, ny hatt og mammas gamle dukketing. Tre generasjoner jenter (fire hvis en teller med den nye favorittdukken) på på plenen hos mormor og morfar i Skien.

22.05.2010

Ute

Jeg er nesten litt forelsket i denne gamle benken. Og nå, etter at den har fått et strøk hvit maling/lakk over de rustne områdene, ser den god som ny ut. På ønskelista står hagemøbler i samme stil, sett på Skeidar og andre steder. Jeg er redd det kommer langt ned i køen hvis en skal ha "behov" og "viktighet" som kriterier - men det koster ingenting å drømme.Holmsund fra www.thehome.se

21.05.2010

Forsmak


En herlig forsmak på sommer. Grilling på plenen. Nyvasket, nyskrubbet og nyrenset terrassegulv til tørking i solen. Stekende varme. Et øyeblikk klarte vi nesten å glemme at huset skal males, terrasegulvet beises, utemøbler friskes opp, kledning skiftes, overflødig jord og stein etter fjorårets utbygging fjernes, røtter og stubber opp og bort, plen plantes, levegg settes opp, bod bygges, spisestuen males ferdig...zzz

Vel, alt det var som sagt glemt i ettermiddagssolen. Istedenfor drømte jeg om For-ord;
Forsommer.
Forsmak.
Forlokkende.
Forår.
Forventninger.

20.05.2010

Ett skritt videre

Et litt misvisende mørkt bilde, men likevel, et aldri så lite glimt av en grønnmalt benk i stuen...

19.05.2010

Sjele-spaVarm dag. Stille ettermiddag. Gjemme seg bort en liten stund på gjesterommet. Tid til å gjøre ingenting. Som spa for sjelen!

18.05.2010

Ballongpappa spiser adjektiv med vaniljesaus


En hjemme-hos-seg-selv-bursdag er vel overstått. Ballongene med personlighet var bursdagsjentas eget påfunn og verk - en morsom idé om jeg får lov til å si det selv. Til og med lillebror likte å skape en ballongperson. Etterpå fikk jeg i oppdrag å forevige dem alle sammen.

Restaurant-lek ved bordet, med velg-selv-meny, kelnere (oss) og regning til slutt (med lekepenger under tallerkenen og lillebror ved kasseapparatet), var en vellykket vri på et ellers tradisjonelt bursdagsselskap. Kryss-av-menyen gjorde det faktisk også mye lettere for oss å servere og imøtekomme de ulike ønskene (med eller uten ditt og datt), så den ideen var vi også ganske fornøyd med. 

Bortsett fra dette var nok  adjektivhistorien og gele med vaniljesaus ettermiddagens "høydare". (Hvis en ser bort fra pappa-i-dansen-leken, selvsagt. Lekne og barnslige pappar er en sikker oppskrift på suksess. NB: Dette fører gjerne til at pappaen sovner på sofaen omtrent samtidig som ungene sovner i sine senger. Men... hva så? Jeg føler i grunn at lufta har gått ut av denne ballongen også ;)

17.05.2010

Hurra

Håper alle som feirer 17. mai har hatt en fin dag. Det har vi. Hektisk og herlig. Men vi kommer til å henge flagget ut igjen i morgen tidlig, for da har datteren bursdag. Det er ni år siden hun ble født.

Den natten vi nå går inn i, for ni år siden, lå jeg og tenkte noe sånn som at det skal jammen være lenge til jeg skal spise spekemat igjen! Jeg hadde nemlig vondt i magen - og vi hadde vært på 17. mai feiring hos venner kvelden før og spist nettopp spekemat. Først utpå morgenkvisten skjønte jeg at her var det visst snakk om viktigere saker enn mat! Samme dag, altså 18. mai, hilste vi på vår egen skjønne tulle for første gang.  Oh lykke. Foreldre for første gang!

I morgen ettermiddag blir huset fullt av søte små jenter, som heldigvis fortsatt er barn, men som i de kommende årene kommer til å utvikle seg til selvstendige damer.

16.05.2010

(U)sikker i sin sak

Reaksjonen var som forventet. Altså fra svigermor og min egen mor. Det var kanskje særlig den knallgrønne benken som fikk stemmeleiet opp i en høy spørrende frekvens. Men jeg sto på mitt. På spørsmålet om vi skulle ha den fargen nede i stua svarte jeg bestemt (og antagelig en smule trassig) at ja det skal vi.

Det var i grunn deilig å være så sikker i sin sak. Mange, min mor inkludert, vil nemlig kunne skrive under på at det ikke akkurat er noe som har kjennetegnet min personlighet oppigjennom. Om jeg vil ha rød eller rosa genser? Nei... Begge deler er jo fint, da... Jeg... eh... Der har du hatt meg. Men det var før. Nå er jeg voksen og vet hva jeg vil. Slagbenken skal være knallgrønn - uansett hva andre måtte mene om den saken. Og stolene og bordet skal ha den samme duse gule fargen som den gamle loppekrakken. Basta bom bakken.

Dagen etter at prøveboksen med den gule malingen var prøvd (på stolen på bildet), var jeg innom og kjøpte mer maling, men nå i blank utgave, tre liter, klar for å fortsette på jobben. Men så kom regnet - som jeg villig lot meg stoppe av. Og så kom tvilen. Kanskje det er galemattias å blande disse fargene? Benken skal være grønn, men kanskje det er finere med den lysegrå fargene spisestuen har hatt? Kanskje kommer det til å se "litt harry" ut, som min kjære mann forsiktig antydet... Å søren. Råd søkes herved. Snarest!

Vennlig hilsen den (u)bestemte

15.05.2010

Og enda en


Jeg kunne ikke dy meg. Siste Dale-innslag fra denne kanten. Artig med rammene som er mistenkelig like de som henger rundt i de mange bloggehjem nå for tiden. Jeg liker fargene i det nederste bildet. Under står det skrevet, med veldig store bokstaver; "Se, mamma har strikket en trøye, men hvem tror du vel skal gå med den?" På siden ved siden kommer tettskrevne oppskrifter i liten skrift. Her har man tydelig hatt flere målgrupper i tankene :)

En til"Klokken det er farfar sin."

Dette er ikke mine ord, men fra Dale baby-strikkeboken fra lenge, lenge siden, fra den gang sånne som megselv var små. Midt sagt litt snodig det første bildet. Jeg må si jeg stoppet opp ved det. Synes nesten synd på den lille pjokken - selv om han er fint kledd ;)

SamtidigIkke har jeg baby. Ikke kan jeg skryte på meg å strikke søte små plagg til søte små babyer jeg kjenner. Jeg kan ikke engang fortelle at jeg har blitt ferdig med uglegenseren jeg begynte med for (kremt) en del måneder siden... Men jeg kan vise disse herlige bildene fra Dale-brosjyren jeg har fått av mamma - og jeg kan skryte av at jeg selv gikk i strikkeplagg herfra dengang jeg selv var en lyslugget liten tass.

Jeg elsker forresten ideen om oppskriftsbok som samtidig er billedbok. Her er det mange søte oppslag. (Jeg skal vise dere noen av dem siden.)

14.05.2010

Under arbeid

Tid for vår. Ut av hiet. Tid for vårrengjøring. Ut med møblene. Tid for dugnad. Opp med ermene. Tid for våronn (men ikke her:) Opp med malingspannene. Tid for grønt. Klar, ferdig: Mal!

13.05.2010

Apropos forandringEt lite apropos  - jeg liker visst dem  (nesten like godt som jeg liker forandring)... Bildeveggen i gangen oppe har fått en litt annen utforming. Det var rett og slett noe som plaget meg ved forrige versjon. Sånn er det noen ganger.

Det er antagelig mange som syntes det er litt (eller helt) koko å bry seg om slikt, men jeg vet - heldigvis og takket være bloggsfæren - at jeg så langt fra er alene om å føle på slikt.

En felles trøst for oss dette gjelder er - som alle nordmenn vet - at "de gærne har det godt".

12.05.2010

Forandring fryderJeg har sagt det før. Eller, det vil si, mange har sagt det før. I alle fall mange nok til at dette kan kalles en klisjé av den veletablerte typen. Men det gjør det ikke noe mindre sant av den grunn! Forandring fryder (bare ikke når det gjelder klisjeer, selvsagt, de forblir uforandret... Pussig.)
Nå er det spiseplassen som står for tur. Endelig. På høy tid. Følgende skal skje:
  • Vegg skal tapetseres.
  • Slagbenken skal males knall grønn.
  • Spisebordet og stolene skal males i en lys gulaktig farge fra en gammel loppekrakk jeg liker.
  • Stolene skal trekkes om (på overtid og vel så det!)
  • Hylla på veggen skal bort. Uten at jeg ennå vet hva annet som skal erstatte den... 
  • Knubbling-taklampen skal erstatte den som har hengt der i snart ni år.
  • Så får vi se hva som skjer med den brune Bumlingen og bordet under. Begge deler kan selvsagt få en annen farge. Eventuelt kan de flyttes til et annet sted i huset. Ja, ja, noen overraskelser får man jo også gi seg selv. Forundring fryder. 
Tror både mamma og svigermor synes jeg er litt smågal i valgene. Hint av typen "Du vil ikke ha en litt lysere grønnfarge, da?" tyder på det. Men en kan jo ikke la seg stoppe av slikt. Da ville man jo gått glipp av all moroa, eller hur? (Om det i ettertid vil vise seg at de kanskje hadde rett i sin skepsis så er det jo ikke verre enn at en kan ta fram malekosten på nytt;)

Forandring og forundring fryder.

06.05.2010

BY FRYD - releaseHvis noen mot formodning ikke har fått det med seg: Ta en titt på dette vakre nettmagasinet  BY FRYD til Jeanette bak bloggen FRYD+DESIGN. Jeg blir stolt bare av å kjenne henne ;)

05.05.2010

Duo


Jeg er sjarmert av denne amerikanske duoen Pomplamoose som lager hjemmesnekrede versjoner av kjente sanger. Tiltalende ujålete,  rart - og fint.Illustrasjon av Kristina Sabaite , bilde fra Pomplamooses blogg.

(Se flere sanger her  og på YouTube.)

02.05.2010

Du vet...

Du vet det er vår når du på en og samme tur kan bli våt på bena, grille pølser, få små blomsterbuketter fra barnehender, og dumpe over et loppemarked midt ute i skauen (etter en lengre vandring i kuppert terreng). Du vet du er litt smågal når du kommer hjem fra søndagtur i marka med sju nye gamle kaffe/te-skåler...