30.11.2009

Mammas sting

I min mammas gamle sysaker, fra den gang hun tydelig var mer fingernem/ aktiv enn i dag, antagelig fra 1970-tallet, fant jeg dette halvferdige grønne broderiet - med mønsterark og garn. Jeg liker at det ikke er ferdig. Det sier litt om livet.

29.11.2009

Hjemmelaget julIdag skriver Dagbladet SØNDAG om hjemmelaget jul - og om Jeanette og jentene, og om andre kreative sjeler. Bli inspirert! Løp og kjøp - eller les det her.


(Foto: Elisabeth Sperre Alnes)

26.11.2009

Sjarm i veggeneDet er noe med slike gamle vegger. Denne tapeten henger (enn så lenge) på veggene i et hus som gradvis blir oppusset og renovert. Skulle ønske jeg kunne fått den med meg hjem. Morsomt å se Ludolands nye tapet i går, det var jammen endel likheter. Skal se etter ledige vegger her hjemme.

25.11.2009

My dear


Kjære Bambi lever et stillestående hylleliv. Det ser deilig ut. Stille, stille. Blant blonder og bøker. Med utsikt - og muligens innsikt (hun har jo tross alt lest noen bøker etterhvert). Det eneste aberet er at hun ikke ser peisen... Men det gjør jeg!

Måneskinn

Hvor skal vi gjøre av "Måneskinn"? Det passer liksom ikke riktig inn.  Litografiet ble kjøpt på Hå gamle prestegård for bryllupspenger, for 9 1/2 år (hjelp!!) siden, og har hengt på ulike vegger i årenes løp. Nå vet jeg ikke helt hvor - eller om - det skal henge, men vi finner vel ut av det. Det er tross alt ikke verdensproblemer det er snakk om her.

24.11.2009

Poesi


Steinsmykke utenfor det nye kulturhuset i Larvik. Kunstner: Julia Vance. Dikt: "Våre små søsken" av Inger Hagerup. Baktropp: Poesiparken.

Jeg får lyst til å hugge i stein - eller å høre Inger Hagerup lese egne dikt på NRK.. Det siste er antagelig hakket mer realistisk.

Bildene ble tatt i mild høstluft. I dag - bare en måned før jul!

Få sekunder etter at bildene var tatt lå jeg så lang jeg er (noe som riktignok ikke er så veldig langt), med ansiktet vendt ned i betongen. Foran de flotte panoramavinduene på kulturhuset!

Finurlig nok hadde de laget en liten usynlig snublekant der, slik at ivrige hobbyfotografer som meg, som ikke kan vente med å se på bildene hun har tatt, skal avsløre seg selv som en liten smule klumsete. Fin underholdning for eventuelle gjester bak vinduene.

Men jeg reddet kameraet!

2. etasje

23.11.2009

1. etasje
Hils på leietagerne i første etasje i den to etasjes tallerkenhylleboligen, bydel Kjøkkenet. De oppfører seg stort sett pent og kommer godt overens med beboerne i andre etasje, og får slik sett lov til å bli en liten stund til.

20.11.2009

UtfordretPasselig dose utfordret meg her om dagen til å finne det 4. eller 7. bildet i den 4. eller 7. bildemappa og lage et innlegg om dette bildet. Jeg jukser og viser to bilder - de henger liksom sammen.

Bildene får meg til å tenke over hvor underlig det egentlig er å drive å ta nærbilder av alt mulig rart - noe som for min del tok til for alvor for temmelig nøyaktig ett år siden. Det var da jeg begynte med blogg. Før, det vil si i før-blogg- og før-digitalt-kamera-tiden, ville jeg aldri i livet finne på å ta den slags bilder. Erru gæern!? Jeg ville antagelig ha ledd meg skakk ved tanken. Det gjør jeg altså ikke nå.

Utenforstående rister antagelig litt på hodet og synes det er helt klin kokos meningsløst å drive på med denne sysselen. Det bryr jeg meg ikke noe om. Jeg synes selv at det faktisk er en viss mening i det nærsynte blikket. Ved å fokusere på detaljer - i livet og hverdagen - oppnår man nemlig å gi seg selv små pusterom og ikke minst tid til å reflektere over saker og ting. Er ikke det viktig så vet ikke jeg!

Utfordringen sendes herved videre til:


Altså:
1. Gå inn på mappa "Mine bilder"
2. Velg den 4. eller 7. mappa
3. Finn frem det 4. eller 7. bildet
4. Sett inn bildet i et innlegg, og skriv litt om det.
5. Utfordre fem nye, legg ut en link til de du utfordrer, og gi dem beskjed om utfordringen.
 (Puh! Tid for å slappe av!)

19.11.2009

Anno 1974

Det er kanskje feil årstid for et slikt antrekk... men kjolen er ellers helt riktig! Jeg har mønster - og symaskin(er). Mangler stoff - og evne til å sy annet enn enkle putetrekk. Med andre ord; 50/50 sjangs for at dette blir en realitet.

18.11.2009

Ute / inneDet er mørkt, vått og kaldt, av og til tenker jeg at det også er litt trist. Ute. Inne er det lunt og varmt. Som i et hi. Jeg liker hiet mitt.

(Vasen med de røde bærene er arv fra farmor og farfar. Jeg har visst nevnt den før:)

17.11.2009

For damerne

Lettere danskofil som jeg er, har dette bladet hatt en viss forkjærlighet i mitt hjerte i flere år nå. Fordi det er dansk. En lang stund var jeg til og med abonnent, og det var selvsagt stor stas å få disse bladene ramlende inn i postkassa hver eneste uke, men billig var det ikke med all den portoen, og etterhvert rakk jeg i grunnen ikke å lese dem alle sammen heller. Da gikk jeg over til heller å kjøpe bladet nå og da, når jeg synes jeg fortjener det... Det gjorde jeg altså i helgen - uten at jeg husker helt hvorfor ;)

Lurer på om jeg ville likt den norske varianten like godt. Annonsen under er fra 1961/62, den gang bladet kostet 1 krone og 25 øre og i følge reklamen inneholdt "en rekke interessante, spennende og farverike artikler fra mange felter. Mange smarte tips."  Det høres greit ut så langt. Jeg kunne vel saktens også trenge "råd og vink for husmoren" - i og med husmorskolen aldri var noe tema for min del. Uansett. Jeg liker i alle fall annonsen ;)

16.11.2009

Ny årgangMøt Fanton. Han bor i dette huset, nei, romskipet - som er av ny årgang, det aller siste innen romfartsteknologi. Fanton kaller romskipet sitt for Kjapp. Du kan jo gjette hvorfor.  Fanton er en liten lilla elefant. Han elsker å reise til nye steder. Men han blir også sliten. Og når han skal sove tar han på seg den store blå nattluen - som heldigvis også kan fungere som romdrakt.
Tittei!


Fanton er glad for at husets datter lagde romskipet Kjapp til ham. Han trives der. Og så er han veldig glad når han får leke med henne, broren og de andre figurene.

15.11.2009

Gammel årgang

Det er heldigvis ikke alltid et minus å bli eldre. Noe(n) blir til og med nesten bedre med årene.

14.11.2009

Portofritt

Mange liker bloggnavnet Portofritt. Om noen også har lurt på hvordan dette navnet kom til vet jeg ikke, men jeg vil fortelle det likevel. Jeg var på besøk hos min kjære venninne Jeanette som skulle hjelpe meg medå komme i gang med min en egen lille blogg. Jeg hadde selvsagt tenkt på navn på forhånd og dro opp en liste så lang som et vondt år. Men ingen av forslagene var helt riktig. Eller så var de kanskje riktig, men dermed også opptatt.

Det var da vi fikk den lyse ideen (om jeg skal si det selv) om å dra ut en tilfeldig bok fra bokhylla. For inspirasjon. Vi valgte SILVER SCISSORS - med vakker grå struktur og nydelig gullskrift på omslaget.Vi åpnet permen og lot blikket sveipe over den første siden. Så over neste, og der, med ett, var svaret.Helt til sist i den meget formelle og nokså framtunge setningen: "Mot forskuddsinnsendelse av beløpet til postgiro 179 95 sendes disse hefter portofritt."Og jammen var ikke også Portofritt ledig. Klart for de første portofrie brev fra en fersk undercover blogger.
12.11.2009

Notater

Min erfaring de siste årene har lært meg følgende - som jeg for øvrig fikk bekreftet for et par år siden, i forbindelse med at Dronning Sonja (tegningen er ikke hennes;) ble sitert slik i A-Magasinet:

Og når selveste dronningen sier det, MÅ det jo være noe i det?!' Likevel, jeg må kontinuerlig minne meg selv på de kloke ordene! Høres dette kjent ut for andre - enn meg og dronningen, mener jeg?

11.11.2009

Lese

Det er mulig det var slik jeg lærte å lese... (men ikke utelukkende derfor). Spillet vakte iallefall gode minner da det dukket opp i barndomshjemmet. Etter mitt syn gjør den enkle designen og de herlige illustrasjonene spillet like aktuelt idag som det var da det var nytt. Det skal prøves ut på husets seksåring!

10.11.2009

Bloggerbok

Jeg har en kollega/venninne som er ekspert på H.C. Andersens eventyr. Mange bloggere har allerede "truffet" henne selv om hun ikke har egen blogg. Hun er nemlig en aktiv bidragsyter i kommentarfeltet. Mange av oss nærmest krever at hun skal begynne med blogg, spesielt etter at Kaspara viste bilder fra hennes rede, men hun, "Nøtteskrika", holder igjen. (Vi får fortsette å mase;)

Denne boken kan saktens karakteriseres som Kardemomme møter Rosas Roulade møter Nøtteskrika.  Dette er nemlig H. C. Andersens eventyr "Svinedrengen" illustrert av Bjørn Wiinblad.09.11.2009

Blader - med og uten


Naturen er nesten naken nå.
Venter å få snøklær på.

Kvisten inne venter og.
Den vil pyntes.
Nå!

Men jeg vil heller slappe av - med peis og pledd og blader.

08.11.2009

Til hylla...kunne jeg kanskje ha tenkt meg disse bøkene. Bare for gøy.

06.11.2009

Enda en hylle

Hyller er visst stadig vekk et tema her. Lider jeg av hyllemani, mon tro? Denne er gammel, etter barnas oldeforeldre (muligens til og med tippoldeforeldre), og lenge visste den ikke hvor den skulle gjøre av seg. Nå har den funnet sin plass - ved siden av tallerkenhylla i innlegget under det under, altså på arbeidsrommet. (Det er visst plass til mye rart her inne;)

Se her og her og her og her og her og her og her og her og her...  hvis du orker, selvsagt.

Bokstaver


Min kjære datter på åtte år skulle hjelpe sin lillebror, førsteklassingen, med å skrive bokstaver.

Brått var hun over i fantasien. En kunne nesten se ideene gnistre rundt henne der hun satt intenst konsentert over en liten firkantet blokk av typen huskelapp.

Ut kom dette lille bokstavdiktet. Det heter "Bokstaver kan bli ting".

Jeg synes det er søtt.

Inspirasjonen er antagelig herlige "Jorden rundt på 29 bokstaver". Nå ønsker vi oss den nye bokstavboka til Kristin Roskifte.