28.07.2009

Nye eventyrSe. Undersøke. Oppleve. Leve.
Vi skal ut på nye eventyr.
Spania venter.
Kommer sterkere(?) (og muligens en nyanse eller to brunere...)
tilbake om to uker.
På gjensyn!

Nytt liv


Endelig et sted å sette barnesengen fra et loppemarked flere år tilbake. Den har hittil ligget ensom, nedstøvet og demontert på loftet - og flere ganger vært antydet utrydningstruet av mannen i huset. Nå har den fått nytt liv, som lese/leke/kose-seng på lekerommet. Ungene liker den. Jeg er glad. Mannen innrømmet at den var fin. Men mest fornøyd av alle er kanskje sengen; nyvasket og fin og - ikke minst - igjen satt pris på! Vi liker vel alle å være til nytte og bli verdsatt?

27.07.2009

Det grønne
Slik ble altså de grønne møblene jeg snakket om i et tidligere innlegg (til barnas nye lekerom). Bildet fra balkongen er etter første strøk, og da var det skremmende irrgrønt! Likevel ble det aldri til at jeg blandet mer sort i fargen. Den ble heldigvis mindre skrikende med strøk nummer to (hvis ikke det bare var jeg som ble vant med den...). Ikke minst ble det finere med bøker og ting i hyllene. Og siden jeg sitter igjen med masse grønnmaling er det ikke umulig at det vil bli flere grønne innslag i dette hjemmet i tiden som kommer.

26.07.2009

Knagger
Nye (men veldig gamle) knagger til den nye gangen. Mange (som mannen i dette huset og hans medsammensvorne lille nevø på fire) ville mene at man like gjerne kunne laget den selv. Ta en planke. Borr seks hull. Stikk en pinne hvert i hull. Voila!

Men så enkelt er det selvsagt ikke. Da går du i alle fall glipp av den sjelen gamle ting har (personlighet nærmest). Denne er laget uten en eneste spiker, har en løs knagg, er malingsslitt og skjev - men er likevel fullstendig perfekt. I alle fall i mine øyne.

Morgenkopp

Det er morgen. Jeg koser meg med en kopp kaffe. Det er rolig ute. Det er rolig inne. Ungene slapper foreløpig bedagelig av, kroppene har ikke riktig våknet ennå. Jeg tenker at det må sommer og ferie til for at en skal synes at klokken elleve er morgen!

25.07.2009

Til glede (og nytte)


Gave fra en god venninne som "tilfeldigvis" hadde vært innom Pynt i Porsgrunn før hun og familien kom på besøk til Sandefjord. Jeg liker den lille komposisjonen av farger og mønster så godt at jeg ikke får meg til å bruke verken kopphåndkle, servietter eller notatbok. Vel vel, de kan jo ligge på benken litt til. Til glede. Så kan jeg klekke ut noen vise (!?) kjøpe-avgjørelser så lenge.

Det klokeste er antagelig å la det være - å kjøpe noe mener jeg. Klokt, men akk, så kjedelig...

16.07.2009

Igjen!Min 37. bursdag er snart over. Vips, så var man et år eldre. Igjen! Årene raser på, tiden flyr og alt det der. Det vet vi vel alle alt om i disse tider. Kunsten er å stoppe tiden i ny og ne - og nyte øyeblikket. Jeg har klart å nyte noen av dagens øyeblikk. Feks øyeblikket med rips og is. Og alle øyeblikkene med oppmerksomhet fra venner og familie. Gaver. Hilsninger. Familieselskap på verandaen. Og selvsagt hjertekortet fra datteren med "I LOVE YOU, mamma" på...

14.07.2009


Jeg har fått en portofri bloggutmerkelse. Tusen takk, Kari Anne Marstein. :-) Det var såpass hyggelig med en slik oppmerksomhet at jeg velger å gjøre mitt for (forhåpentligvis) å glede andre med den samme hederen. Her er 15 favoritter i tilfeldig rekkefølge:

Grønt og skjønt?


De grønne møblene (en bokhylle, en tallerkenhylle og et lite skap), som viste seg å ikke være knall grønne, men irrgrønne - veldig 70-talls - skal inn på dette rommet. Kanskje neste strøk må justeres med en dråpe sort... Tapeten Animal Farm er fra Ferm Living, bestilt fra nettsiden Høstbarn. Det var veldig enkelt å greit å handle der. Alt gikk som smurt - bortsett fra at jeg nok gjorde en feil selv og dermed fikk denne når jeg egentlig skulle ha den blå med biler. Resultatet er at vi nå har tre varianter av Ferm Living tapet i 2. etasje. Snakk om å være fan.

13.07.2009

Vann


Sommer er vann. Badevann. Regnvann. Blandevann? Flaskevann. Denne flasken ble kjøpt i London ene og alene på grunn av utseendet. Må innrømme at det også hørtes godt ut med vann laget av frukt og skyer;) Bonus at det i tillegg smakte godt.

Her hjemme regner det. Til tross for at yr.no har påstått noe annet. Jeg benytter anledningen til å sitte på balkongen å male loppemøbler til ungenes lekerom knall grønne. Litt usikker på fargen, for den er virkelig knall. Men skitt la gå. Av og til er det deilig å være litt 'gæern' som vi sier på grenlandsk.

Tilføyelse: Nå stoppet det jammen å regne. Solen skinner. Yr har rett.

Tilføyelse nr 2: Jeg vet egentlig at man ikke er så veldig gæern bare fordi man maler noe i en knall farge. Men det er uansett en ok følelse å føle seg litt halvgæern.

12.07.2009

Nye tider


Oh fryd. Nå har vi kommet så langt at vi kan begynne å sette møbler på plass i de ulike rommene. I går var mannen i huset på IKEA. Uten meg!! Hvilket absolutt ikke er hverdagskost. Vanligvis er vi såpass tradisjonelle her i huset at det er jeg som blir sendt på slike ærend (ikke veldig motvillig må jeg innrømme). Men i går skulle vi bare ha store og tunge ting. Null nips. Og når det kommer til den slags effektivitet overgår mannen meg med mange mil. Jeg ville antagelig fortsatt ha sittet fast i serviettavdelingen når stengesignalet gikk. Hylleløs.

PS-skapet på bildet, som jeg egentlig har ønsket meg i flere år men ikke hatt plass til, var med på lasset hjem. Det har nå blitt plassert på det nye kontoret ved siden av stuen.

Kalenderen over er fra Tate Modern i London, som jeg besøkte med jobben denne uka. Et fantastisk sted! Men det visste vel mange av dere fra før... Kalenderen er enkel og evigvarende. Og foranderlig. De små plastlommene kan fylles med hva du vil av bilder og illustrajoner, tapet om du vil, slik at uttrykket helt kan forandres og varieres etter eget ønske.

10.07.2009

Bluna


Det siste tyske kjøpet jeg ville vise er dette knallgrønne reklameskiltet. Bluna er visst en klassisk tysk fruktdrikk. For meg var det først og fremt fargen og motivet som lokket. Det skal snart få sin plass inne på det nye kontoret. Får vise bilde når det er klart. Om litt.

05.07.2009

Summerfeeling


Det er ikke lett å få tid til blogg for tiden. Den flotte sommeren vi har hatt her i det siste er en ting. Men det viktigste er nok innspurt på utbygging og oppussing. Sparkling, maling, rydding, valg. Og litt jobb, selvsagt. Vi var nylig på jobbtur til Baroniet Rosendal. Et fantastisk sted! Dette bildet er fra parken rundt slottet (- et av mange mange som ble knipset den dagen). Hardangerfjorden var også et besøk verdt. Alt var så vakkert og velstelt. Alle husene hadde skifer på taket. Det så ut som alt var nymalt og plenen var klippet med neglsaks. Men det er mulig jeg etterhvert så alt mellom rosa brilleglass...