26.06.2009

Blå boks
Tysk loppeboks, visstnok av merket POLAK KG. Weener (Ems). Liker fargen, gullet, illustrasjonen, og ikke minst den grårutete bakgrunnen.

25.06.2009

Lampefeber


To stk lamper av denne sorten ble med hjem fra elvebredden i Frankfurt. Den ene offwhite og rusten, altså den som vises på dette bildet. Den andre svart og rusten, i samme til. Begge må shines litt opp, men da tror jeg de blir fine - på hver sin side av arbeidsbordet inne på det nye arbeidsrommet vårt (som for øvrig nå har fått gammel, grønn tapet på den ene veggen, etter anbefalinger fra dere).

Det bød på en liten utfordring å få med seg kjøpene hjem. Den ene måtte plasseres i håndbagasjen, noe som nesten førte til terroralarm! Vakten åpnet baggen, tok fram lampen, strøk en rar liten lapp over den og stormet så av gårde med den lille lappen. Vi sto lettere forvirret tilbake og lurte på hva som skjedde. Etter en stund kom han tilbake og sa at det var greit. Da jeg spurte hva han hadde undersøkt svarte han kort "explosives"! Takk og pris for at det ikke var det ;)

23.06.2009

Ny vennMin kjære bambi, som noen nok vil dra kjensel på, har endelig fått en venn. De ser kanskje ikke ut til å være de beste venner ennå, men jeg tror det vil komme etterhvert. Det er antagelig bare noen innkjøringsproblemer grunnet kulturforskjeller; den gamle er av plast, mens den nye er av porselen. Det kan også være noen problemer med språket. Hun nye er nemlig tysk, av fin avstamning, nærmere bestemt Cortendorf-familien.

Hun ble selvsagt anskaffet i Frankfurt, og jeg må si at jeg var ganske stolt av meg selv da jeg klarte (for første gang) å våge meg på pruting. Til gjengjeld måtte jeg ta bilde av selgerne, et muntert par som vises på innlegget om flohmarkt'en. (Hva de fikk ut av det vet jeg ikke riktig, annet enn at jeg jo ikke kommer til å glemme dem...)

19.06.2009

Naturlig ordnungApropos tysk orden. En kan ikke annet enn å bli imponert over alle de grønne lungene i skyskraper-byen Frankfurt. Hele sentrum er bokstavelig talt omringet av parker. Oaser i en hektisk hverdag. Elven er rammet inn av flotte grøntområder. Alléer med fortau. Trærne blir passet godt på. Tyskerne vet å verdsette naturen. Hvert tre har, om ikke navn, så i alle fall et eget nummer. Hvert eneste nye skudd blir registrert. Snakk om ordnung.

18.06.2009

Ordnung

Tyskerne er kjent for å ha orden i sakene. Ordnung must sein. Uttrykket gir ofte negative assosiasjoner til tysk jerndisiplin på 1930 og 40-tallet. Andre ganger kan vi le litt av det hele. Snakk om å være nøye, liksom. Selv har jeg tenkt at det hele har vært svært overdrevet, en klassisk klisje. Men i helgen fikk jeg oppleve at det faktisk er noe i det (sånn er det gjerne med kjiseer.)

Tyskerne har orden i sakene. Og da mener jeg at det for eksempel nesten ikke er søppel å oppdrive noe sted. Ikke tagging. Det er rent over alt. Ja, selv kontainerne er estetiske.

17.06.2009

Flohmarkt


I Frankfurt er det loppemarked hver lørdag. En pussig kontrast til alle de fancy skyskraperne. Det tyder vel på at det ikke bare er aksjemeglere som bor der. Eventuelt tyder det på at aksjemeglere kanskje faktisk er som andre mennesker; altså ulike.

Et langt område langs elven Main (Schaumainkai, mellom broene Eiserner Steg og Holbeinsteg) side om side med en lang rekke museum, bugner av lopper - i flere filer. Oj oj oj.

Det var slik sett et aber å fly med Ryanair, som jo veier koffertene med omhu for å se om de kan tjene noen ekstra slanter på en stakkar shopoholiker. Denne gangen gikk det greit. Takket være lettvektig pakking på nedturen. De rosa teppene måtte jeg dessverre gå forbi, men jeg var likevel fornøyd med fangsten langs elva. Vi "dro i land" to stk bordlamper til det nye arbeidsværelset, et reklameskilt som skal være veggpryd på det samme rommet, en liten porselensbambi, et knippe glassknapper og en vakker gammel boks. Bilder kommer i senere innlegg;)

16.06.2009

Fra FrankfurtNoen ganger blir man overrasket. Og når man i utgangspunktet ikke vet så mye om det stedet man skal reise til, er det i alle fall fort gjort å bli det. Det eneste jeg visste om byen Frankfurt (am Main) fra før, var at Ryanair flyr dit, billig, og at det er der den store bokmessen er. Først etter at billettene var bestilt og betalt fikk jeg dessuten høre at Frankfurt er en kontorbygg-by. Det skal vel noe til at man synes at det høres spesielt spennende ut, så jeg må innrømme at forventningene sank noe med denne opplysningen. Men nettopp dette, lave forventninger, kan absolutt anbefales å ha med seg i reisesekken. Da skal det jo ikke så mye til før man blir positivt overrasket. Det ble jeg denne gangen - og heldigvis ikke bare fordi forventningene var lave...

Frankfurt viste seg å være en kontrastfyllt, grønn og innholdsrik by. Ok, det var enkelte områder, blant annet rundt jernbanestasjonen, som ikke var spesielt idylliske (med mindre man liker sex-shop-buler og casinoer). Men ellers var det nok av mer estetiske ting å fylle helgen med. Frankfurt er den byen i Tyskland med flest museer, og 10% av skatteinntektene blir investert i kunst. Men selv om jeg selv jobber på museum - og dermed burde ha benyttet meg av dette rike utvalget - rakk jeg ikke engang innom så mye som ett av dem. Tiden strakk ikke til. Sånn sett tror jeg nok at jeg må tilbake. En annen ting som garantert vil kunne trekke meg tilbake dit er det ukentlige loppemarkedet langs elva. Mer om det siden!!!

11.06.2009

hane pane


For tiden har jeg stadig følelsen av å fremstå som en forvirret høne. Det skyldes nok det salige kaos i hønsegården for tiden (grunnet invasjon av snekkere, malere, elektrikere og rørleggere som river ned vegger, bygger nye vegger, flytter ting, roter og støver - alt fordi vi har bedt dem om det, ja, til og med betaler dem for det!!). Men i dag er jeg glad. Nesten stolt. Vi skal nemlig ut av innhegningen noen dager. Mens andre skal ta seg av hønsegården og kyllingene. Ut i den store verden. Bruse med fjærene. Vi skal på barnefri langhelg til Frankfurt!

(Bildet er fra Fritzøe Eiendom i Larvik, tatt på en hyggelig luftetur med Jeanette og Alma.)

10.06.2009

Lunt hi(Illustrasjon (Hans Jørgen Sandnes) og foto er lånt uten tillatelse, men med håp om tilgivelse)

Bloggen Sandnes junior, en blogg om å få en ny sjef i huset, er en nykommer-blogg det er vel verdt å besøke, selv om du selv ikke nettopp ha fått en ny sjef i huset. Du vil se nydelige bilder og illustrasjoner, og ikke minst lese fine tekster. Et innlegg som grep meg var om nettopp det å gripe (for første gang). Sett i et sånt lys blir kopper og kar nokså overflatisk (men jeg liker det selvsagt likevel;) Det er uansett greit å bli minnet om hva som virkelig betyr noe - slike ting blir av og til tatt for gitt. Camilla og Hans Jørgen elsker bildebøker, antikvariater og tegnefilm - og selvsagt sin lille nye sjef.

07.06.2009

Sett på Melsom


I går var vi (halve nabolaget) på hyggelig utflukt til åpen gård/ skole på Melsom i Vestfold. Der var det mye moro for barna, som traktorkjøring, søte kalver og sauer, ekte fjøslukt (som et av barna syntes luktet oliven!), klatring i trær, Pippi med den prikkete hesten sin, en ensom ridende cowboy, picnic, is og ikke minst lekne voksne. For jammen var det ikke også litt moro for de voksne; som kasting av melkespann, sekkeløp, potetløp, traktorkjøring og natursti. Vill jubel fra vår del av forsamlingen da vår gate kunne dra inn de eneste to, men visstnok veldig fantastiske, premiene fra naturstien; to store poser Twist.

Selv ble jeg veldig fascinert av den lille oransje karen, han som kan synge i dur og moll. Colargol! Morsomt at han vinket til meg fra vognen. Kanskje gjenkjennelsen var gjensidig?

Behov for påminnelse? Se her og her ;D

06.06.2009

Lotte
To søte tallerkener. Figgjo selvsagt! Designeren bak turi-design het Turi Gramstad-Oliver. Ser på Flickr at det er svært mange andre Lotte-deler å spare på... Tror ikke jeg skal ha som mål å få en komplett Figgjo-samling. Det vil i så fall kreve et museums-tilbygg - og det tror jeg neppe er helt tingen. Jeg får heller være fornøyd med de ulike og tilfeldige delene jeg har - og eventuelt finner.

03.06.2009

Kopper og lopper


Det kommer kanskje en tid da man får nok kopper og lopper. Det virker usannsynlig akkurat nå, men brått er det kanskje nytt, ubrukt og ensartet som gjelder. Ut med alt det gamle rælet.

Jeg håper ikke det (men har opplevd å skifte mening før...), for ikke nok med at lopper og bruktkjøp ofte er sjarmerende ting med sjel og særpreg. Det er dessuten billigere enn å skulle ha dyr design i hver en krok. Videre er det galskap å kaste fullt brukbare ting som det helt sikkert er andre som vil like. Stygt for deg, pent for meg - iallfall hvis det er en generasjon eller to mellom oss. Retro- og gjenbrukstrenden er et slags motsvar til det sinnsyke bruk-og-kast-samfunnet som har vokst fram i etterkrigstida. Du skal ikke se bort ifra at det er vårt lille opprør (vår variant av ungdomsopprør og hippietid) - mer eller mindre (antagelig som oftest mindre) bevisst fra vår side.

Vi har ikke vondt av å tenke oss om en ekstra gang før vi hamstrer nytt. På den annen side; vi har vel heller ikke vondt av et nytt sett med gamle kopper. (Uansett hva mannen i huset måtte mene om den saken.)

01.06.2009

Så mange valg


En annen side (enn kaos) av det å pusse opp og bygge ut er alle valgene som popper opp. Det er ikke alltid like lett å holde tritt. Det er liksom så greit når en ser i blader eller på andres blogger, da er det greit å se hva som er fint og ikke. En helt annen sak er det når det plutselig er ens eget hus det gjelder.

Forrige helg fant jeg en eske med seks ruller av denne tapeten i en bruktbutikk i min barndoms hjemby. 100 kroner tilsammen var det jo ingenting å si på. Jeg overså derfor det faktum at tapeten var stygg-fin. Nå henger det en liten flik på det nye rommet (som fortsatt ikke er sparklet og tilrettelagt) ved siden av stuen - der det skal bli arbeidsrom/bokrom (bibliotek høres litt for flott ut). Tenker meg den på en vegg, sammen med lyse malte tregulv, lyse bokhyller, fargesterke bøker, og en samling odde bilder og loppefunn. Hva synes du? Er den verdt et forsøk?

Sommerflukt


En vidunderlig forsmak på sommeren denne pinsehelgen. Sannelig godt å bo midt i et sommerparadis. Ikke minst er det godt å komme seg vekk fra dette:

(Vi er ikke stolte av å forpeste nabolaget på denne måten, men det er visst ingen vei utenom.)